Összehívja a nemzetbiztonsági bizottság rendkívüli ülését Stummer János

2021. július 21. 17:05 2021. júl. 21. 17:05

A parlament nemzetbiztonsági bizottságának jobbikos elnöke közösségi oldalán jelezte, hogy még a szerdai nap folyamán összehívja a rendkívüli ülést.

„Molnár Zsolt és Ungár Péter képviselőtársaimmal úgy döntöttünk, hogy összehívjuk a nemzetbiztonsági bizottság ülését” 

 

– írta Facebook-oldalán Stummer János, aki kiemelte, hogy Pintér Sándor belügyminiszter is jelezte, a bizottság rendelkezésére áll, amennyiben az ülést zárt ajtók mögött tartják.  Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod!

A jobbikos politikus levelet írt a bizottság alelnökének, Halász Jánosnak, mivel a Fidesz hétfőn közölte, hogy nem akarnak részt venni egy esetleges rendkívüli ülésen.

Ez is érdekelhet: Önt is felháborítja a Pegasusgate? Itt követelheti a vizsgálatot!

„Érdeklődéssel olvastam a hétfői napon Ön által jegyzett közleményt, amelyben politikai hangulatkeltésnek minősíti a nemzetbiztonsági bizottság rendkívüli ülésének összehívását célzó kezdeményezést.

Mivel az Ön nyilatkozatát követően, Magyarország kormányának tagjai, nevezetesen Pintér Sándor és Szijjártó Péter is pozitívan nyilatkozott a nemzetbiztonsági bizottság ülésén való személyes részvételüket illetően, én arra kérem Önt, fontolja meg álláspontjának megváltoztatását és a Fidesz-KDNP pártszövetség képviselői is vegyenek részt a bizottság soron következő ülésén.

Kérem, biztosítsák az ülés határozatképességét, hogy az ülésre meghívót kapó Pintér Sándor belügyminiszter szándékainak megfelelően, zárt ülésen tájékoztathassa közös bizottságunkat a „megfigyelési ügy” általa ismert körülményeiről.

Még a mai nap folyamán megtörténik részemről a nemzetbiztonsági bizottság rendkívüli ülésének összehívása. Kérem, képviselőtársaival ne akadályozzák a belügyminisztert, hogy a magyar titkosszolgálatok parlamenti ellenőrzéséért felelős nemzetbiztonsági bizottságot – így Önöket is – informálhassa” – olvasható Stummer levelében.

Előzmény: Az apa férfi, a megfigyelési botrány nő

 Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod!

Forrás: Facebook