Péterffy Attila is leadta a voksát az előválasztáson - fotók

2021. szeptember 24. 14:29 2021. szept. 24. 14:29

Amint arról a Pécsi STOP is hírt adott szeptember 18-án vette kezdetét az ellenzéki előválasztás ám már az első napon valamilyen ismeretlen eredetű támadás érte az oldalt, így az pár órával a rajt után leállt.

A probléma akkora méretű volt, hogy a szavazást felfüggesztették és csak hétfőn reggel indult el ismét.  A támadás eredetét azóta is vizsgálják, a leállás ügyében a Nemzeti Nyomozó Iroda indított nyomozást.  A Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod!     

Hétfő reggel óta azonban újra lehet szavazni, sőt azt is bejelentették, hogy az előválasztás a leállás miatt két nappal hosszabb lesz, így az az a tervezett szeptember 26. helyett, szeptember 28-ig fog tartani. 

Az ellenzéki előválasztás több helyszínen zajlik Pécsett is, erről ebben a cikkünkben írtunk részletesen. 

Az előválasztáson egyébként időközben Péterffy Attila is leadta a voksát, aki a Kossuth téren szavazott, erről több fotót is megosztott a közösségi oldalán, posztjában pedig azt írta: "Pénteken is zsúfolt napom volt, de így is szakítottam időt arra, hogy részt vegyek az előválasztáson. Erre biztatom Önöket is. Regisztráljanak online, vagy keressék fel a legközelebbi szavazósátrat! A jó választás, a demokrácia mindig megér öt percet."

Egyébként az sem titok, hogy a polgármester kire adta le a voksát, hiszen ő maga posztolt róla korábban, hogy Karácsony Gergely támogatja. 

"Pécsinek lenni különleges állapot. A város mindig hűséges volt hagyományaihoz, a sokszínűséghez, a szabadsághoz. A városvezetéssel és a Pécs Jövőjéért frakciószövetséggel ezekért az értékekért nap mint nap harcolunk. Én egy olyan embert támogatok miniszterelnök-jelöltként az előválasztáson, aki elfogadja ezeket az értékeket, nyitott a párbeszédre, az együttműködésre, és kormányfőként szabadságot ad majd a városoknak. Ez a személy pedig Karácsony Gergely." - írta korábban közösségi oldalán a polgármester.

Itt a teljes bejegyzés: 

 

 

A Kossuth téri előválasztási sátornál egyébként a délelőtti órákban egy kisebb közjáték is kialakult, úgy tudjuk a szervezők a termelői piac, valamint az előválasztási sátor elhelyezésével kapcsolatban nem tudtak megegyezni, információink szerint rendőrt is hívtak a helyszínre, ezt a hatóságok lapunk kérdésére meg is erősítették. A részletekről itt írtunk. 

Az Országos Előválasztási Bizottság csütörtöki közlése szerint egyébként az előválasztáson résztvevők száma átlépte a 270 ezret. A Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod!  

Címlapkép: Péterffy Attila, Facebook