Péterffy Attila: "Nem vagyok boldog"

2021. október 13. 13:21 2021. okt. 13. 13:21

Amint arról a Pécsi STOP is beszámolt elképesztő népszerűségnek örvend az ellenzéki előválasztás második fordulója, a keddi napon csaknem 97 ezren adták le a szavazatukat, valamelyik versenyben maradt miniszterelnök-jelöltre. 

Az elmúlt néhány nap eseményei pedig nem voltak zökkenőmentesek, mint ismert és ahogyan arról lapunk is beszámolt Karácsony Gergely visszalépett Márki-Zay Péter javára a második fordulótól, és mindenkit arra biztatott, hogy MZP-re adja le a voksát. A Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod!    

Az ellenzéki előválasztás mindezek ellenére történelmi jelentőségű, hiszen most dől el, hogy kit küldünk majd harcba, 2022-ben Orbán Viktor kihívójaként. A dolog jelentőségét Péterffy Attila, Pécs polgármestere is érzi, ugyanis ő maga is leadta voksát a második fordulóban, erről közösségi oldalán számolt be, bár bevallotta, az elmúlt napok eseményei miatt ő sem maradéktalanul boldog. Mint ismert Péterffy korábban Karácsony Gergelyt támogatta. 

Kapcsolódó: Pécsett járt Márki-Zay Péter és Karácsony Gergely

"Egyáltalán nem vagyok boldog az előválasztás során mostanra kialakult helyzettel. Nem köteleztem el magam egyik ellenzéki miniszterelnök-jelölt mellett sem az előválasztás második fordulójában. Zag Gáborral, Pécs alpolgármesterével ma mégis részt vettem a voksoláson" - kezdte bejegyzését a polgármester, majd így folytatta: 

"Részt vettem, mert fontosnak tartom, hogy jövő tavasszal folytassuk azt, amit a 2019-es önkormányzati választásokon Pécsett és több más városban már megkezdtünk. Talán emlékeznek rá: éppen két évvel ezelőtt, 2019 október 13-án szavazott bizalmat pécsi választók többsége a várost ma vezető frakciószövetségnek."

"Elmentem ismét voksolni, mert úgy hiszem, hogy olyan kormányra van szükségünk, amely visszaadja a településeknek, a helyben élőknek, amit az Orbán-kormány elvett. Amely lehetővé teszi, hogy a saját ügyeinkről mi magunk hozzunk felelős döntéseket.

Ez is érdekelhet: A pécsi Nemes Balázs lehet a Momentum új elnöke?

Elmentem voksolni, mert fontosnak tartom, hogy együtt maradjon az ellenzék. Ezért támogatom az előválasztás két pécsi győztesét, az egyes körzetben Mellár Tamást, a kettes körzetben Szakács Lászlót, az egységes ellenzék jelöltjeit. És ugyanígy támogatni fogom az előválasztás végén győztes ellenzéki miniszterelnök-jelöltet is. Mert kormányváltásra csak egy egységes ellenzéknek van esélye." - zárta gondolatait Péterffy Attila. A Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod!    

Itt a teljes poszt:

 

 

Szerző: Pécsi STOP 

Címlapkép: Péterffy Attila, Facebook