Pintér szerint azért van rendőrhiány, mert jól megy a gazdaság

2022. június 24. 15:20 2022. jún. 24. 15:20

A rendőrök keresett szakemberek lettek a versenyszférában. A belügyminiszter a Károli Gáspár Református Egyetem Szabadegyetemén beszélt erről, ahol Trócsányi László rektor készített vele portréinterjút. A tárcavezető bejelentette, hogy ősszel felmérik a magyar diákok képességeit, és átszervezések lesznek az egészségügyben.

„A pályafutásomat a rendőrség alapozta meg, a jogi ismereteknek a megszerzése, betartása, betartatása, a fegyelem kérdése, a szervezés és az irányítás összhangja – ezek azok a tulajdonságok, amelyeknek a Belügyminisztérium minden más területére is ki kell terjedniük" – fejtette ki Pintér Sándor az Infostart tudósítása szerint. Amikor Trócsányi László azt kérdezte a belügyminisztertől, hogy minek látja magát, annyit mondott, rendőrnek.

Hozzátette, hogy pont ezért gyakran nehezen érteti meg magát azokkal az európai belügyminiszterekkel, akik egész életükben politikusok voltak.

Pintér Sándor szerint csendőrségre nincs szükség, mert az kétféle járműállományt, kétféle informatikai rendszert, kétféle érvrendszert, kétféle parancsnokot, kétféle titkárságot követel meg és ezt a gazdag országok is egyre kevésbé engedhetik meg maguknak.

A rendőrhiány okát abban látja, hogy jól megy a gazdaság, és a gazdaságban az összes hivatásos múlttal rendelkezőt szívesen veszik.

Az oktatás területét is szóba hozta, de a pedagógusbérekre nem tért ki. Elmondta, hogy ősszel, szeptember-október elején felmérést készítenek a magyar diákok képességeiről.

Az egészségügyben is a betegek érdeke az első – tette hozzá; egyúttal átszervezéseket ígért az ágazatnak, de részleteket nem árult el.

 

Forrás: Hírklikk