Publicus: továbbra is vezet az ellenzék, az MSZP megelőzte a Momentumot

2021. május 6. 09:32 2021. máj. 6. 09:32

A Publicus Intézet legfrissebb felmérése szerint is vezet az ellenzéki összefogás a Fidesz előtt.

A Publicus Intézet legfrissebb, a Népszava számára készült felmérése szerint az összes megkérdezett 40 százaléka támogatná az ellenzéki szövetséget (DK, Momentum, MSZP-Párbeszéd, Jobbik, LMP) a Fidesz pedig 37 százalékra számíthatna egy most vasárnapi választáson. 22 százaléknyian egyelőre bizonytalanok, vagy nem akarnak választani, míg a Kétfarkú Kutya Párt 1 százalékon áll.   A Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod! 

Az ellenzéki előválasztás továbbra is népszerű: a kormánnyal szemben álló oldal szavazóinak 74 százaléka úgy gondolja, ezzel a módszerrel kell megtalálni a Fidesz ellenfeleit. (A MSZP-Párbeszéd hívei a legelkötelezettebbek 87 százalékkal, ugyanakkor a jobbikosok csak 58 százaléka ért egyet a módszerrel.)


Az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek népszerűségi versenyét még mindig Karácsony Gergely vezeti, aki továbbra sem jelentette be indulását. A Párbeszéd társelnökére a megkérdezettek 23 százaléka voksolna, míg a hétvégén bejelentkezett DK-s, Dobrev Klára 20 százalékot kapna. Jakab Péter a Jobbik elnöke fej-fej mellett áll a független Márki-Zay Péterrel 17 százalékon, Fekete-Győr András, a Momentum elnöke pedig jelen állás szerint 10 százalékra számíthat.

A pártok támogatottságát vizsgálva, az ellenzéki oldalon a DK volt a legnépszerűbb 11 százalékkal, a Jobbik 10, az MSZP 9, a Momentum 8 százalékkal kalkulálhat, míg az LMP és a Párbeszéd 1-1 százalékon áll – utóbbinál ez kevésbé lényeges, hiszen az előválasztáson is közösen indul a szocialistákkal.    A Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod! 

Forrás: Népszava