Republikon: erősödik a Jobbik, míg a Fidesz stagnál

2021. március 3. 16:06 2021. márc. 3. 16:06

A februári adatok szerint a Fidesz–KDNP támogatottsága a teljes népesség körében továbbra is 30 százalék.

A Republikon Intézet ezerfős pártpreferencia-méréséből kiderült, 2021 elejére stabilizálódott a Fidesz–KDNP támogatottsága, viszont a Jobbik nőni tudott – írta a Telex.

A Fidesz-KDNP támogatottsága tavaly év végén csökkenő tendenciát mutatott, de úgy néz ki, hogy 2021 elejére stabilizálódott, támogatottsága a teljes népesség körében továbbra is 30 százalék, akárcsak januárban.


A DK még mindig a legerősebb ellenzéki párt, de egy százalékot csökkent a támogatottsága januárhoz képest, így most 10 százalékon áll a párt. A Momentum támogatottsága nem változott, továbbra is 9 százalékon áll, azonban a Jobbik két százalék pontot erősödött január óta és így jelenleg 8 százalékra nőtt a támogatottsága, utánuk jön az MSZP 6 százalékkal. A Párbeszéd, az MKKP, az LMP és a Mi Hazánk Mozgalom is egyaránt 1-1 százalékon áll a teljes népesség körében.

Az együttműködő ellenzéki pártok továbbra is viszonylagos fölényben vannak a kormánypártokkal szemben: a teljes népesség körében 35 százalék a 30-hoz képest, a pártválasztók körében pedig 51 a 46-hoz az állás.