Soros György átalakítja alapítványait

2021. szeptember 13. 15:57 2021. szept. 13. 15:57

Az erősödő tekintélyelvűség elleni küzdelemre kíván összpontosítani. Az átalakítás azonban nem volt konfliktusmentes.

Soros György átalakítja a Nyílt Társadalom Alapítványokat, mert az erősödő tekintélyelvűség elleni küzdelemre kíván összpontosítani, ám a változások feszültséget váltottak ki a szervezeten belül. Részben, mert a reformokról nem kérdezték meg a hierarchiában alacsonyabb szinten dolgozó szakembereket, részben pedig, mivel a változások elbocsátásokkal járnak együtt. Hozzávetőleg 150 embernek kell mennie – írja a Népszava New York Times cikkére hivatkozva.

Az alapítvány új vezetője, a brit Mark Balloch Brown báró is arról beszélt, hogy mivel a nyílt társadalom elleni támadások világszerte felerősödtek, stratégiai döntést kellett hozni ezek visszaverésére.

Ez is érdekelhet: Szombaton indul az előválasztás, összefoglaltuk a fontos információkat

A Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod!     

A karitatív milliárdos sokáig úgy ítélte meg, hogy a világ a nyitott, sokszínű társadalom felé halad, ám már látja, hogy a folyamat elakadt. 

Az irányváltás részeként sok nonprofit csoport, amely eddig élvezte az alapítvány támogatását, értesítést kapott róla, hogy ezt a jövőben megszakítják, és már csak az utolsó éves támogatást kapják meg. Köztük több is olyan aktuális problémák megoldásán dolgozik, mint a menekültválság, vagy az egészségügy.

Az új rendben nagyobb döntési jogkörhöz jutnak a regionális irodák és több pénzt is kapnak a jó egymilliárd dolláros költségvetésből. Helyi vezetők ennek örülnek, hiszen ők és embereik vannak a terepen.

A Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod!     

Forrás: Népszava