Soros György, Orbán Viktor jótevője, 92 éves

2022. augusztus 12. 13:59 2022. aug. 12. 13:59

Soros György, születési nevén Schwartz György 1930. augusztus 12-én született Budapesten. A magyar származású amerikai üzletembert, aki az USA-ban a Demokrata Párt jelentős támogatója volt, 2018-ban a Financial Times brit gazdasági lap a nyitottság, a média szabadsága és az emberi jogok védelmében végzett munkájáért az Év Emberének választotta. Soros, a Fidesz számos mai vezetőjét – köztük Orbán Viktort is – ösztöndíjakkal segítette politikai pályájuk elején, ám a hála – mint tudjuk – nem politikai kategória: 2017-től az egykori mentoráltja által vezetett magyar kormány intenzív kampányt folytat ellene.

Soros György először 1989-ben segített Orbán Viktornak, amikor ösztöndíjat adott neki, hogy tanulhasson. Orbán akkoriban liberális volt, kedvelte a nyílt társadalmakat, megértő volt mások nézeteivel szemben, és toleráns. Egyedül a vallást nem szerette, valamint Trianont, felállt a hátán a szőr, ha valaki erről beszélt.

Orbán Soros pénzén tanult az Oxfordi Egyetemen, gyakorolhatta az angol nyelvet és szélesíthette a látókörét. Akkoriban hálás volt jótevőjének, és most, évtizedekkel később, még annál is hálásabb lehet neki, mint 1989-ben. Ha nem volna Soros, Orbán kénytelen volna másik ellenségképet keresni a magyaroknak. Nem lett volna könnyű, mert ez egy finnyás nép, nem fogadnak el bárkit ellenségnek. Szeretnek gyűlölni, de igényesek, ki kell érdemelni, hogy valakit utáljanak. Sorost szívesen utálják, nála alkalmasabbat erre a szerepre keresve sem talált volna Orbán. Soros az ideális választás, ha ezer évig castingol a miniszterelnök, akkor sem talált volna jobbat nála. Egy olyan embert, mint amilyen Soros, álmukból felébresztve is tudnak gyűlölni a magyarok. Gazdag, sikeres és amerikai. És persze – nem utolsósorban – zsidó. Igaz, utóbbi a magyar kormány kommunikációjában soha nem volt fő csapásirány, ez csupán amolyan mellékes hozadéka volt ennek a történetnek.

Már csak azt kellett kitalálni, hogy miért gyűlöljék Sorost a magyar emberek. Nem volt nehéz, Orbánék fejéből nagyon hamar kipattant a megoldás. Azt terjesztették róla, és terjesztik ma is, hogy rosszat akar a magyaroknak. Van egy gonosz terve, hogy Európát, és benne Magyarországot, ellepjék a migránsok. Ezen a sátáni terven munkálkodik Soros éjt nappallá téve, ez az, amire nem sajnál se pénzt, se paripát, se fegyvert.

Orbánnak ma, amikor csőd felé tart az ország, minden korábbinál nagyobb szüksége van Soros Györgyre. Amióta a Fideszben kitalálták, hogy ő legyen az első számú közellenség, a magyar emberek nem azzal foglalkoznak, hogy Orbán és társai szétlopták az országot. Hogy a csókosaikat hozták helyzetbe, miközben lerombolták az oktatást, a földdel tették egyenlővé az egészségügyet. A jogállamról, a sajtó szabadságáról nem is szólva – igaz, a magyarok többségét ezek nem különösebben érdeklik. 

Sorosra még sokáig szüksége lehet Orbánnak, mert nem az az ember, aki elfelejti azokat, akik valamikor jók voltak vele. Emlékszik rájuk, és amint teheti, megtámadja őket.

Nem tudni, ír-e Orbán Viktor köszöntő levelet Soros György 92. születésnapjára. Ha igen, azt bizonyára titokban teszi, nem veri nagydobra a Fideszhez közeli sajtó. Amennyiben mégsem írna, helyette is üzenjük Soros Györgynek: Isten éltesse még sokáig, jó egészségben!

 

 

Forrás: hirklikk.hu