Soros: Magyarországot egy maffiaállam alapítója vezeti

2021. június 19. 08:42 2021. jún. 19. 08:42

Magyarország vezetője az illiberális demokrácia feltalálójának szerepében tetszeleg, de a legtöbb ember a maffiaállam megalapítójaként tekint rá – mondta Soros György a CEU 30. diplomaosztóján, amit a járvány miatt másodszor tartottak meg online. A magyar származású, de az Egyesült Államokban élő milliárdos borús jövőképet festett fel.

„Amikor 30 évvel ezelőtt megalapítottam a CEU-t, úgy hittem, hogy az Európai Unió testesíti meg a nyitott társadalmat, és az egész világ példaképként tekinthet rá. De a történelem rossz irányba fordult. Az autoriter erők feljövőben vannak. Együtt kell dolgoznunk ennek visszafordításán" – mondta az egyetem alapítója. Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod!  

„Már korábban is virágzottak elnyomó rendszerek, de a mesterséges intelligencia olyan problémákat generált, amelyekkel a szabad és nyitott társadalmaknak eddig nem kellett szembenézniük. A mesterséges intelligencia segíti Hszi Csin-ping Kínáját, halálos veszedelmet jelent a nyitott társadalmakra. Tovább bonyolítja a helyzetet, hogy ezen eszközöknek egy része szükséges a világjárvány legyőzéséhez, és ne felejtsük el azt sem, hogy a klímaváltozás egész civilizációnk túlélését veszélyezteti" – vélte Soros.

„Kína szerepe, az egyenlőtlenség és a klímaváltozás olyan világméretű probléma, amivel a CEU-n végzetteknek szembe kell nézniük, bárhova is mennek a világban. Az új problémákra új megoldások kellenek, amelyeket nekünk kell megtalálnunk" – fejezte be az Euronews által ismertetett beszédét Soros György. Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod!  

A videóban Soros beszéde a 33. perc után látható:

Forrás: Euronews