Szakács László: 2019-ben megtanultuk, hogy az összefogásnak nagyon nagy az ereje

2021. május 13. 16:39 2021. máj. 13. 16:39

Sajtótájékoztatót tartott csütörtökön Komlón az MSZP-Párbeszéd közös országgyűlési képviselőjelöltje, aki az előválasztáson a Baranya megye 2-es számú körzetében indul.

Az eseményen Szakács László mellett megjelent Kunhalmi Ágnes és Tóth Bertalan, a Magyar Szocialista Párt társelnökei, akik szintén beszéltek az előválasztásról és Szakács László jelöléséről. A Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod! 

A sajtótájékoztatót Kunhalmi Ágnes kezdte, aki tájékoztatta a megjelenteket, hogy az MSZP és a Párbeszéd támogatásával méretteti meg magát Szakács László az előválasztásokon, illetve győzelme esetén ő fog szembeszállni a Fidesz helyi jelöltjével szemben. Kunhalmi szerint Szakács László egy azon kevés képviselők közül, aki sziszifuszi munkával, nagy erővel és elánnal képviseli az itt élőket a parlamentben.

Kunhalmi elárulta, hogy Szakács László mindig beszámol arról, hogy mennyire gyönyörű ez a vidék, viszont ebben a térségben sokkal több van, mint, amit kihoztak belőle az elmúlt 10 évben. Sokkal több erőforrásra és sokkal több munkahelyre lenne szükség. Szerinte az itt élő emberek álmát nem betonba kellene önteni.

Kapcsolódó: Szakács László az előválasztásról: "Nem csak hogy indulok, meg is szeretném nyerni"

Végezetül az MSZP társelnöke azzal zárta mondadóját, hogy Szakács László rendkívül nagy energiát fektetett abba, hogy a Questor károsultakat segítse. Hozzátette még, hogy képviselőtársa sok munkát tett le az asztalra, és egy elkötelezett demokrata, aki mélyen hiszi, hogy vissza kell térni a demokratikus keretek közé a mostani autoriter rendszerből.

A sajtóeseményt dr. Tóth Bertalan, az MSZP társelnöke folytatta, aki azzal kezdte monológját, hogy kormányváltásra és korszakváltásra van szükség ahhoz, hogy Magyarországon újra szabadság, demokrácia és jogállamiság legyen. Szerinte le kell küzdeni a társadalmi igazságtalanságokat és egy gondoskodó államot kell építeni. A környezetvédelemre is felhívta a figyelmet, amire az MSZP kiemelt figyelmet fordít.

Elmondta, hogy a 2019-ben Pécsett bekövetkezett változásokhoz hasonlóra van szükség Baranya megye 2-es számú választókerületében.

Szükség van arra, hogy a pécsi városvezetés a pécsieket képviselje és a kormánynak is olyannak kellene lennie, akik a térségben élőket képviselik- mondta.

Tóth Bertalan a régi baranyai lobbit legendásnak nevezte, majd hozzátette, hogy az akkori országgyűlési képviselők munkájának köszönhetően rengeteg mindent elértek, hogy ez a megye fejlődjön.

Szakács Lászlóval 2022 után erre készülünk, hogy ez a lobbierő újra erős legyen, hiszen azt látjuk, hogy az itt funkcionáló fideszes országgyűlési képviselők alig szólalnak fel a parlamentben, nem nagyon érnek el semmit a térség érdekében. Facebook-on nagyon aktívak, de sajnos kevés az, amit ők segítenek az itt élőknek”- mondta Tóth.

 

Emlékeztetett, hogy Szakács Lászlóval 25 éve ismerik egymást és dolgoznak együtt a Magyar Szocialista Pártban. Meggyőződése, hogy 2022-ben megválasztásra kerülő ellenzéki képviselők, akik majd kormánypártiak lesznek, olyan lobbierőt fognak építeni, amely felemeli Baranyát. Végezetül Szakács László támogatását kérte az előválasztások során.

Szakács László vette át a szót, aki köszöntött mindenkit, majd elmondta, hogy 2019-ben Baranya megyében is megtanulták, hogy az összefogásnak nagyon nagy az ereje. Azt látja, hogy Pécsett is, Komlón is sikerült nyerni, továbbá Kozármislenyben és többi településen is sikerült megőrizni az ellenzéki vezető pozíciókat, ami az ellenzéki pártok összefogásának köszönhetnek.

Szakács elárulta, hogy a feladatának tartja minden ellenzéki pártnak a szimpátiáját és támogatását megkapni és, akkor jó eséllyel le tudja győzni a fideszes képviselőjelöltet. Szerinte szükség van a kormányváltásra. Nagyon büszke arra, hogy a 2019-es ellenzéki győzelem részese lehetett, illetve nagyon büszke arra, hogy jó politikai és szakmai kapcsolatot sikerült kiépítenie, ami miatt nyugton számíthat arra, hogy egy jó hangulatú előválasztás lesz ebben a körzetben, amelynek csak győztesei lesznek és az ellenzék közös jelöltjeként tud elindulni a 2022-es országgyűlési választásokon.

„Azért van erre szükség, mert ezt a megyét, Komló városát is, Pécs városát is alapvetően a kormány zsáktelepülésként kezelte akkor is, amikor fideszes képviselők, polgármesterek voltak”- mondta.

 

Szerinte annyit mindig kaptak ezek a városok, hogy életben maradjanak, de a fejlődéshez már nem jutottak elegendő erőforráshoz.

                                                                 (kép: dr. Tóth Bertalan, Kunhalmi Ágnes, dr. Szakács László)

Véleménye szerint a most érkező fejlesztések a mindennapi életet nem feltétlen teszik könnyebbé, illetve a mostani fejlesztések nem a városlakók érdekeit, hanem a kivitelezők érdekeit szolgálják.

„Nem betonba öntött álmokat, hanem működő, élhető, pezsgő városokat kell ebben a választókerületben, főleg Pécsett, Komlón és Kozármislenyben, olyan élhető városokat kell megteremteni, ahonnan nem mennek el az emberek, hiszen ez a legnagyobb problémánk. Elnéptelenedő városaink és megyénk van, ami nyilvánvalóan így nem csak a vonzerejéből veszít, hanem abból az érzésből veszít, ami miatt szeretjük"- fogalmazott.

 

Szakács szerint azért kell kormányt váltani, hogy az itt élő embereket segítsék, és ne egy olyan politika jöjjön létre, ami a kormányt szolgálja ki az emberek helyett.

Ez is érdekelhet: Szakács László: túlélőcsomagot állított össze magának a Fidesz

Bízik benne, hogy egy jó hangulatú előválasztás lesz, amelyen elnyeri az emberek bizalmát és az ellenzék közös jelöltjeként le tudja győzni a Fidesz jelöltjét.

A Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod! 

Szerző: Pécsi STOP

Fotó: Pécsi STOP