Szikora Róbert: Számomra Orbán Viktor a világ egyik legnagyobb élő politikusa

2021. január 12. 21:26 2021. jan. 12. 21:26

Szikora Róbert egy interjúban arról beszélt, hogy mennyire szereti a miniszterelnököt.

Szikora Róbert interjút adott a Mandinernek, amelyben a 66 éves magyar zenész arról beszélt, mennyire szereti Orbán Viktort.

„Római katolikus, vallásos ember vagyok. Magyar és hazaszerető. Meggyőződésem, a jó Isten keze van abban, hogy egy olyan korban élhetek, amikor egy keresztény, katolikus országnak egy ilyen ember a vezetője, mint a miniszterelnök. Számomra Orbán Viktor a világ egyik legnagyobb élő politikusa, és hiába savazzák és próbálják lejáratni, nem lehet kiütni” – mondta el véleményét Szikora.

„Sakkos példát hozva, Orbán Viktor hat lépéssel előrébb jár, mint a hazai liberálisok és baloldaliak, ráadásul velük ellentétben, van víziója. Ha ő nincs, ma itt lennének a migránsok. Nem kellenek a migránsok, van nekünk elég gondunk a baloldallal is” – fogalmaz a zenész.

Szikora azt is elmondta, hogy többen azt mondták neki, hogy „ne álljon bele a politikába, mert azzal felezi a közönségét”, de ő nem fél kimondani, hogy támogatja a 11 éve kétharmados többséggel kormányzó Fideszt.

A zenész szerint a családi háttere irányította efelé az értékrend felé. Egyik nagyapja megjárta a gulágot, a másikat osztrák származása miatt vegzálták a kommunisták, apja cserkész volt, aki „még idős korában, a kommunista rendszerben is rövid nadrágban járt."

Forrás: Mandíner