Szlávik: a nyárra nem vennék még repülőjegyet továbbra sem

2021. március 11. 12:42 2021. márc. 11. 12:42

A Dél-pesti Centrumkórház főorvosa szerint nem szerencsés arról beszélni, hogy mikor nyitunk, hiszen egyelőre a vírus terjedését kell megakadályoznunk.

„Nagyon nehéz két-három hét előtt állunk” – figyelmeztetett Szlávik János a Heti TV reggeli műsorában a 444 beszámolója szerint.

A Dél-pesti Centrumkórház főorvosa úgy gondolja, hogy „tényleg nagyon kell vigyázni, mert ez a brit mutáns egész családokat tarol le”.
 

„Korábban megszoktuk, hogy a család egy tagja megfertőződik, ma már ez nem így van. Ma megfertőződik a kisgyerek, az apa, az anya, a nagyszülő. Mindenki” – részletezte és hozzátette, hogy aki teheti, az oltassa be magát.

A főorvos arra is reagált, hogy a politikusok már a közelgő lazításokról beszélnek.

„Nem szerencsés ebben a helyzetben arról beszélgetni, hogy mikor fogunk nyitni. Most zártunk. (...) Egy fölszálló ágban ne arról beszéljünk, hogy mi lesz majd, amikor leszálló ág lesz, hanem arról, hogy hogyan tudjuk a felszállót megakadályozni” – fogalmazott Szlávik és hozzátette, hogy bár április-májusban már leszálló ágban leszünk, de nem lehet tudni, hogy az meddig tart majd.

„Lehet, hogy eltart júniusig, júliusig, akár szeptemberig is. De akkor már könnyebb lesz. Egyszer azt mondtam, hogy nyárra nem vennék még repülőjegyet, ezt még tartom” – jelentette ki Szlávik.

 

Forrás: 444.hu