Szomorú szerda: Orbán Viktor kihagyja a magyarok sorsdöntő müncheni Eb meccsét

2021. június 23. 10:19 2021. jún. 23. 10:19

Orbán Viktor tervezett részt venni a német-magyar válogatott szerdai müncheni Eb-mérkőzésén, ahol mieink számára nem kisebb a tét, mint a nyolcaddöntőbe jutás. Azonban nagyon úgy néz ki, hogy a miniszterelnök valamilyen oknál fogva lemondta az útját és nem lesz ott Münchenben a sorsdöntő összecsapáson. 

A 24.hu a Welt információra hivatkozva azt írja, hogy Orbán szerdán Münchenbe utazott volna az Eb-mérkőzésre, azonban ez meghiúsult, ugyan az információt még nem erősítették meg hivatalosan. Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod!  

Kapcsolódó: Súlyosan diszkriminatív: A Pécsi STOP is aggályát fejezi ki a kedden elfogadott homofób jogszabályi változásokkal kapcsolatosan

A lap továbbá azt is megemlíti, hogy komoly véleménykülönbségek alakultak ki a müncheni Allianz Aréna kivilágítása körül, s nem kizárt, hogy a miniszterelnök nem akart ilyen környezetben mutatkozni. 

Mint ismert és ahogyan arról a Pécsi STOP is beszámolt a müncheni polgármester, Dieter Reiter arra kérte az Európai Labdarúgó Szövetséget, hogy a június 23-i német–magyar meccs előtt szivárványszínűre világítsák ki az Allianz Arénát, amiért június 15-én elfogadta a pedofilellenes törvényt. Az UEFA viszont mindezt nem engedélyezte, szerintük ugyanis az Eb-meccsek alkalmával kizárólag a résztvevő országok színeivel világíthatják ki a stadionokat.

Ez is érdekelhet: Varga Judit szerint Magyarország toleráns ország

A német sajtó már tegnap arról írt, hogy az UEFA nem szeretné a kivilágítást, mert a bajnokság helyszíneinek választott tizenegy stadiont csak az UEFA és az induló országok színeivel lehet kivilágítani. A Bild beszámolójában idézték Jens Grittnernert, a Német Labdarúgó Szövetség (DFB) szóvivőjét, aki elmondta, hogy „az UEFA egységes stadionarculatot szab meg", és jó érvek szólnak az előírások betartása mellett – írta az Euronews.

Címlapkép: Orbán Viktor, Echo TV