Te sötétben bujkáló rémhírterjesztő, reszkess!

2020. március 22. 07:02

A Fidesz által beterjesztett törvény, amelyet hétfőn tárgyal az országgyűlés, a rémhírek terjesztőiről is rendelkezik. A mostaninál szigorúbb büntetéssel sújtaná őket – nem szívesen lennénk a helyükben. Csak helyeselni lehet, hogy a rémhírek terjesztőire lesújt a törvény szigora, mert kevés ennél visszatetszőbb dolog van a világon. Talán a lopás az, ami még idesorolandó, valamint az aljas indokból, visszaesőként elkövetett hazudozás.

Ami azt illeti, nem lennénk most Bakondi György helyében. Aki – miközben naponta jönnek a valóban rémes hírek a koronavírusról – a migránsokkal riogatja az embereket. Mostantól majd jobban meggondolja, hogy mit beszél. Mert az mégsincs rendben, hogy valaki abban lelje örömét, hogy Mari néni Dunarettentőn, és Józsi bácsi Békésborzadályon rettegjen. Azért kell rettegtetni ezeket a megvezetett szerencsétleneket, mert aki fél, az úgy érzi, hogy védelemre szorul.

És ki az, aki őt meg tudná védeni? Hát ki más, mint a kormány, vagyis, Orbán Viktor.

Vagy, teszem azt, itt van Gulyás Gergely, kancelláriaminiszter. Aki azt a rémhírt terjeszti, hogy az ellenzék a vírusnak drukkol. Hogy ezt honnan szedte, ki mondta neki, hol hallotta, a bíróság előtt biztosan elmondja.

Szóval, mostantól ennek vége! Bakondi György, Gulyás Gergely és a hozzájuk hasonlók napja leáldozóban. Vissza kell fogniuk magukat, ha nem akarják megütni a bokájukat. Bakondi úr például visszatérhet eredeti elfoglaltságához, amely – ha jól emlékszünk – eredetileg a katasztrófavédelemmel kapcsolatos. Ott is lenne tennivaló dögivel. Van most ugye ez a koronavírus, jól volna vele valamit kezdeni.

Védekezni ellene – például. Ami, mondjuk, egy fokkal körülményesebb, mint a migránsokról beszélni, mert a koronavírus valóban létezik. Sem kerítés, sem a mifelénk elterjedt, kommunikációnak kinevezett szájkarate nem állíthatja meg. Rémhírterjesztők, reszkessetek!

Forrás: hirklikk.hu