Termelői piac vs. előválasztási sátor: csetepaté volt a Kossuth téren, rendőrt is hívtak - Most itt rendőrség válasza, elmondták, mi történt

2021. szeptember 24. 11:44 2021. szept. 24. 11:44

Amint arról a Pécsi STOP is beszámolt szeptember 18-án kezdődött az ellenzéki előválasztás, ám rögtön az első napon ismeretlen eredetű támadás érte az oldalt, ami aztán annyira megbénult, hogy a szavazást csak hétfő reggel lehetett tovább folytatni. A támadás eredetét azóta is vizsgálják, a leállás ügyében a Nemzeti Nyomozó Iroda indított nyomozást. 

Ezt követően kiderült, hogy az előválasztást két nappal meghosszabbították, így az a tervezett szeptember 26. helyett, szeptember 28-ig fog tartani. 

A voksokat mind online, mind személyesen a szavazósátrakban is le lehet adni, Pécsett is több ponton van lehetőség a szavazásra. Városunkban például a Kossuth téren is lehetséges a voksolás reggel 8 órától egészen este 18 óráig, ám a mai napon kisebb közjáték alakult ki a délelőtti órákban a szavazósátor körül. A Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod!     

Mint ismert kéthetente pénteken a Termelői Piacnak ad otthon a tér, melynek működtetéséért a Patrónus Szociális Szövetkezet felel. Lapunk úgy tudja, hogy a mai délelőtt folyamán a piacot szervezők rendőrt hívtak az előválasztási sátorhoz - ami egyébként hatósági engedéllyel rendelkezik – feltehetően azért, hogy a mai szavazást ellehetetlenítsék. 

A Patrónus Szociális Szövetkezet igazgatósági elnöke Varga Zsanett, aki egyébként 2019-ben a Fidesz-KDNP-ÖPE színeiben indult az önkormányzati választáson . 

Az ÖPE felbukkanása már csak azért is érdekes ebben a történetben, mert az öpés Kővári János az, aki rendszeresen parádézik a városban: az elmúlt néhány hétben a Pride bojkottja tette ki a napjai nagy részét, így nem lenne kizárt, ha most az előválasztást akarná megfúrni minden lehetséges eszközzel. 

Frissítés! 

Lapunk az eset kapcsán megkereste a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányságot, akik a következőt közölték: 

"A kérdezett helyszínen a mai napon két rendezvény is van. Mindkét rendezvényt bejelentették, azok szervezői rendelkeznek a szükséges engedélyekkel. A rendőrök azért mentek a helyszínre, mert a szervezők a termelői piac, valamint az előválasztási sátor elhelyezésével kapcsolatban nem tudtak megegyezni. A háromoldalú egyeztetésnek köszönhetően a felek végül megállapodtak, rendőri intézkedésre nem volt szükség."  A Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod!     

Szerző: Pécsi STOP 

Címlapkép: Előválasztás videorészlet, Youtube