Több száz embert küldhetnek el a Mészáros Lőrinc-féle gigabankból

2023. október 4. 09:21 2023. okt. 4. 09:21

Csoportos létszámleépítésre készül a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Magyar Bankholding. Erről az MBH Bank írt a Telexnek küldött válaszában.

Az MBH Bank azt írta a Telexnek, hogy múlt héten tárgyalást kezdeményeztek a bankban működő üzemi tanáccsal „a munkáltató csoportos létszámleépítési szándékáról”. Még október folyamán, a tárgyalások lezárultával döntenek a szükséges létszámleépítésről, és értesítik az érintett dolgozókat.

Az MBH Bank válasza alapján több száz dolgozót küldhetnek el. Azt írták, hogy jelenleg 9500 aktív munkavállalójuk van, az esetleges létszámleépítés a dolgozók kevesebb mint öt százalékát érintheti, ami így is körülbelül 400-500 ember. Elsősorban Budapesten, irodai funkcióban dolgozó embereket küldenének el, köztük vezetőket is.


 

A lap emlékeztet: három bank egyesülésével Magyarország második legnagyobb bankcsoportja jött létre májusban, amely 1,4 millió aktív lakossági és 208 ezer aktív vállalati ügyfelet szolgál ki. A holding számos területen piacvezető pozíciót tölt be: országosan 925 fiókot működtet, együttes mérlegfőösszege 8 424, hitelállománya 3 787, betétállománya pedig 5 414 milliárd forint.

Forrás: Telex