Tóth Bertalan: Április 3-án véget vethetünk Orbán királyságának és elzavarhatjuk a Fideszt

2022. április 2. 11:54 2022. ápr. 2. 11:54

Tóth Bertalan, az MSZP társelnöke a Facebook-oldalára feltöltött videóban buzdít mindenkit a szavazásra, azon belül pedig az ellenzékre való voksolásra.

Április 3-án véget vethetünk Orbán királyságának és elzavarhatjuk a Fideszt. Nem feledhetjük Orbán és a Fidesz bűneit: hogyan rabolták ki és hordták haza az ország javait a fideszes kiváltságosok, hogyan vették el 3 millió ember időskorra félretett nyugdíjmegtakarítását, hogyan tették Magyarországot Európa legkorruptabb országává, hogyan gyengítették a forintot és hogyan szabadították ránk a drágulást! Emlékezzetek, hogyan hagyták magukra az egészségügyet járvány idején és hogyan züllesztették le a magyar oktatási rendszert - mondta Tóth Bertalan.

Emlékezzetek, hogyan árulták el szövetségeseinket és hogyan szolgáltatták ki az országunkat Putyin érdekeinek. Április 3-án a szavazófülkében emlékezzetek, hogy Orbán és a Fidesz elárult bennünket és szégyent hozott ránk! Emlékezzetek, arra is, hogy mi, a demokrata ellenzék pártjai összefogtunk! Megígértük, megcsináltuk. Közös jelöltekkel, közös listával, közös miniszterelnök-jelölttel és közös programmal állunk készen egy új korszak kezdetére. Helyreállítjuk a jogállamot, csatlakozunk az Európai Ügyészséghez, és lehívjuk az uniós pénzeket, amihez a Fidesz már nem fér hozzá.

 

Az ellenzék programjából is megosztott egy részletet: Felzárkóztatjuk az alacsony fizetéseket és nyugdíjakat, megduplázzuk a családi pótlékot, olcsóbbá tesszük az alapvető élelmiszereket, és bérlakásokkal, épületszigeteléssel csökkentjük a lakhatási válságot. Sikeres az összefogás, a programunk pedig méltó arra, hogy szavazzunk rá! Készüljetek, mert az idő rövidsége ellenére még sok dolgunk van!

Le kell dolgoznunk a hátrányunkat, ami a nehezített pályából adódik: hogy a Fidesz elfoglalta a közmédiát, a plakátpiacot, hogy aránytalanná tette a választókerületi körzeteket, hogy akadályozza a külföldön dolgozók szavazását. Mégis, megvan az esélyünk a győzelemre, Mozgósítsuk az egész tábort, vigyük el a fiatalokat, higgyünk a győzelem lehetőségében és állítsuk magunk mellé bizonytalanokat! Emlékezzetek, honnan indultunk négy éve! Emlékezzetek a rabszolgatörvény elleni tüntetésekre, a fagyos hidegben tett fogadkozásokra! Emlékezzetek az elmúlt évek küzdelmeire, az ellenzék fokozatosan bővülő együttműködésére, az önkormányzati választásokon elért sikerekre! - mondta.

Eljött az idő, április 3-án országos szinten is el lehet érni a változást! Készüljetek! A győzelem karnyújtásnyira van! Győzzünk meg 3 embert, és menjünk, zavarjuk el a Fideszt! Április 3-án szavazzunk a DK-Jobbik-Momentum-MSZP-LMP-Párbeszéd jelöltjeire és az 1-es listára! Ha elég sokan tesszük, új korszakot indíthatunk hazánk történetében!

- buzdít mindenkit a szavazásra az MSZP társelnöke.