Tóth Bertalan, az MSZP társelnöke is Karácsony Gergelyt támogatja az előválasztáson

2021. május 15. 13:23 2021. máj. 15. 13:23

Ahogyan arról a Pécsi STOP is beszámolt Karácsony Gergely ma délelőtt élő Facebook videóban hivatalosan is elfogadta a Párbeszéd felkérést, így ő lett a párt miniszterelnök-jelöltje az ellenzéki előválasztáson. 

Mint megírtuk Karácsony gyermekkora színhelyéről, Nyírtassról jelentkezett be, a videóban pedig elmondta, hogy hosszas töprengés után hozta meg a döntését. A Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod!        

Karácsony Gergely az élő bejelentkezésben többek között arról beszélt, hogy egy életünk van és egy hazánk, ő pedig az életének elmúlt bő tíz évét igyekezett a hazájának szolgálatába állítani. “Az elmúlt időszakban azonban azon kellett gondolkodnom, tudok-e még többet adni ebben a szolgálatban” – mondta. Elmondta, a döntését hosszú töprengés után hozta meg, de most ennek a hosszú gondolkodásnak a végén tele hittel és reménnyel fogadta el az őt támogató pártok támogatását.

A videó egyébként itt visszanézhető: 

 

Karácsony Gergelyt pedig az MSZP is támogatja, a párt közleményében tudatta: országos elnöksége egyhangú döntésével Karácsony Gergelyt támogatja az MSZP és a Párbeszéd Magyarországért közös miniszterelnök-jelöltjeként a 2022. évi országgyűlési választást megelőző előválasztáson.

Hozzátették, azért támogatják Karácsony Gergelyt, mert modern, fiatal, 21. századi miniszterelnöke lehet Magyarországnak. Olyan kormányfő, aki elkötelezetten támogatja és meg is valósítja az MSZP korszakváltó programját.

"Hisszük, hogy az MSZP-Párbeszéd közös miniszterelnök-jelöltje az előválasztáson elnyeri a többség bizalmát és a 2022-es kormányváltás után visszaépíti a jogállamot. Újra szabad lesz a sajtó, a törvény ismét mindenkire egyformán vonatkozik majd. Karácsony Gergely és kormánya olyan esélyteremtő országot épít, ahol mindenki tehetsége és tudása alapján boldogulhat, ahol magától értetődő az elesettek segítése és a szociális biztonság megteremtése"

- fogalmaztak.

Kitértek arra: a jelenlegi főpolgármester "zöld és baloldali kormányfőként" óvja majd a természeti értékeket, és azért fog dolgozni, hogy a klímatudatosság, valamint a zöldenergia felhasználása minél szélesebb körben elterjedjen.

Az MSZP mindenkit arra kér, álljon Karácsony Gergely mellé, "hogy Magyarországnak becsületes, tisztességes és hozzáértő miniszterelnöke legyen".

A hatalom embereit végre leválthatja az emberek hatalma, a jelenlegi főpolgármester pedig a béke és az építkezés kormányfője lesz, amiben az MSZP elkötelezetten támogatja - olvasható a közleményben.

Az MSZP társelnöke, Tóth Bertalan a közösségi oldalán videót is megosztott, melyben arról beszél, azért támogatják Karácsony Gergelyt, mert ő szabad, demokratikus jogállamot akar. “Fel akarja számolni a társadalmi igazságtalanságokat” – mondta Tóth Bertalan, hozzátette az MSZP is ebben hisz, ők is ezt akarják. A Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod!        

„Korszakváltásra van szükség. Karácsony Gergely soha nem a hatalmat nézi, hanem mindig az embereket. Szabad, demokratikus, igazságos és szolidáris Magyarországot akarunk. Ezért támogatjuk.” - mondta Tóth Bertalan, akinek a videója itt nézhető vissza: 

 

Forrás: MTI/Pécsi STOP

Címlapkép: Karácsony Gergely - Tóth Bertalan, ATV