Tóth Bertalan és Kunhalmi Ágnes az MSZP hivatalos társelnök-jelöltjei

2020. szeptember 14. 14:26 2020. szept. 14. 14:26

Tóth Bertalan pártelnök és Kunhalmi Ágnes választmányi elnök az MSZP két hivatalos társelnök-jelöltje, a szintén az erre a posztra pályázó Havas Szófia nem tudott listát állítani, Mesterházy Attila pedig nem nyújtott be listát, így ők ketten nem is indulnak a társelnöki tisztségért az MSZP hétvégi tisztújító kongresszusán - tudta meg az ATV.hu.

Mint ismert, az MSZP társelnöki rendszerre tér át a szeptemberi tisztújítása során, a jelenlegi pártelnök, a pécsi származású Tóth Bertalan Kunhalmi Ágnessel pályázik a posztra. A férfi pártelnöki tisztért Mesterházy Attila is bejelentkezett, de Kunhalmi kijelentette, vele nem tervez.

Az ATV.hu mostani cikke szerint szeptember 14-én ülésezett a listaállítás szempontjából meghatározó fórum, az MSZP megyei elnöki értekezlete. Itt Tóth Bertalan, Kunhalmi Ágnes és Havas Szófia tett javaslatot saját listára, Tóth és Kunhalmi listáján szereplő személyek vállalták a jelöltséget, a Havas Szófia listáján szereplők viszont nem. 

Mesterházy Attila a lap szerint nem állított listát - nem tudott vagy nem akart, jegyzik meg -, így arról a testület nem is tudott dönteni. Ezért hivatalosan két társelnök-jelölt van, Tóth Bertalan és Kunhalmi Ágnes. Az ATV próbálta megszólaltatni Mesterházyt, de egyelőre nem kapott választ.

Mesterházy Attila ambícióit támogatta Szakács László országgyűlési képviselő, az MSZP elnökhelyettese. Szakács idén szeptemberig a párt baranyai elnöke volt, a tisztújításon viszont 63-22 voksarány mellett alulmaradt Csaba Istvánnal, a Mindenki Pécsért Egyesület-MSZP önkormányzati képviselőjével szemben.



(Címlapkép: Facebook/Kunhalmi Ágnes)

Forrás: Pécsi STOP/ATV