Tóth Bertalan: példa nélküli összefogás jött létre az őszi választásra

2019. augusztus 26. 09:56 2019. aug. 26. 09:56

"Eldördült a startpisztoly, megkezdődött az önkormányzati választási kampány. Az MSZP helyi szervezetei az ellenzéki pártokkal és civil szervezetekkel összefogva ma megkezdték az ajánló aláírások gyűjtését, hogy október 13-án minél több település szabaduljon ki a Fidesz fogságából" - írta Facebook-oldalán Tóth Bertalan, a párt elnöke.

"Büszke vagyok arra, hogy a fővárosban, a 23 kerületben, a 23 megyei jogú városban, a 10 000 főnél népesebb települések háromnegyedében, és rengeteg 10 000 főnél kevesebb lélekszámú településen létrejött az ellenzék együttműködése" - fogalmazott, hozzátéve, több mint 600 képviselőjelölttel várja az őszi voksolást a párt. 

"Voltak, akik kételkedtek abban, hogy az ellenzék képes összefogni a Fidesszel szemben, voltak, akik megpróbáltak akadályokat gördíteni az ellenzéki összefogás útjába. Az elmúlt hetekben, hónapokban sokat dolgoztunk, észszerű kompromisszumokat kötöttünk, és most falakat fogunk megbontani.

Mostanra mindenki számára világossá vált: példa nélküli összefogás jött létre, aminek eredményeképpen október 13-án egy ellenzéki jelölt áll majd szemben NER katonájával. Az ellenzéki pártok és jelöltek nem egymás ellen küzdenek majd a településeken, hanem egymásért, a Fidesszel szemben. Olyan ékeket fogunk verni a Fidesz megbonthatatlannak hitt erődítményébe, amellyel nagyot léphetünk előre a 2022 felé vezető úton.

Valódi lehetőség nyílik arra, hogy leváltsuk a helyi fideszes kiskirályokat, és szabad, élhető, az ott élő emberek igényeit kielégítő, szolgáló és szolgáltató önkormányzatokat hozzunk létre. Felkészült jelöltjeink vannak, polgármestereink, szakemberek, akik várják azt, hogy képviselhessék a településeken élő embereket. Transzparens önkormányzatokat, emberbaráti, zöld, XXI. századi, európai módon vezetett településeket akarunk Magyarországon! Hogy szolgáló és szolgáltató önkormányzatok legyenek, olyan önkormányzatok, amelyek segítik az iskolákat, az oktató-nevelő munkát; amelyek fejlesztik a helyi egészségügyi ellátást, küzdenek a légszennyezettség ellen.

A célunk továbbra is az, hogy október 13-án minél több települést szabadítsunk ki a Fidesz karmaiból, hogy a választás követő naptól új időszak kezdődhessen Magyarországon!"

- áll a posztban.

Forrás: Pécsi STOP