Tóth Bertalan: vasárnap kiderül, marad-e a „győri polip”, vagy tisztul végre a város közélete

2020. január 25. 12:36 2020. jan. 25. 12:36

Vasárnap időközi polgármester-választást tartanak Győrben, ahol az őszi voksolás után a szexvideó-botránya ellenére is Borkai Zsolt nyert, de aztán lemondott. Az ellenzéki pártok közös jelöltje az MSZP-s Pollreisz Balázs, Tóth Bertalan szocialista pártelnök és Szakács László is támogatásáról biztosította az összellenzéki jelöltet.

Facebook-bejegyzésben osztotta meg gondolatait pár nappal ezelőtt a vasárnapi győri időközi polgármester-választás kapcsán Tóth Bertalan, az MSZP elnöke. 

Mint a bejegyzésben olvasható, 

"az októberi önkormányzati választáson végre megtört a Fidesz egyeduralma: számos nagy- és kisváros döntött úgy, hogy lehet annál jobban élni, mint amit kormánypárti vezetőik nyújtanak nekik. Az azóta eltelt időben is nagy lépéseket tettek az ellenzéki szavazók a fideszes urambátyám-világ visszaszorítására: még több helyen menesztették a fideszes jelöltet, és ellenzéki vagy független vezetőket választottak. Brunner Tibor győzelme Esztergályhorvátiban különösen jóleső eredmény, hiszen azt mutatja: nemcsak a városokban, hanem a községekben is változást várnak a szavazók."

Tóth szerint a vasárnapi időközin ki fog derülni, hogy a győriek továbbra is a "győri polipra", a volt polgármester köré szerveződött fideszes hálózatra szavaznak-e, vagy inkább az ellenzék által kínált lehetőséget választják.

"Pollreisz Balázs, az MSZP, a DK, a Párbeszéd, a Momentum, az LMP és a Jobbik közös jelöltje nem ígéri, hogy nem lesznek viták a városban, ha ő lesz a polgármester. De azt igen, hogy valódi partnerei a győriek lesznek, s hogy együtt dolgozik majd mindenkivel, aki a város javát akarja. S – ígéri – nem pakol új csontvázakat a szekrényekbe, ha a régieket már kiszedte.

Vasárnap Győrön a világ szeme. Ha a győriek transzparens önkormányzatot szeretnének, kulturált együttműködést, több lábon álló gazdasági fejlődést, gazdaságvédelmi alapot, moratóriumot a zöldfelületek csökkentésére, korszerűbb közlekedési szolgáltatást, szolidaritást és a szociális források igazságosabb elosztását, akkor csakis Pollreisz Balázsra szavazzanak!"

- hívta fel a figyelmet Tóth Bertalan a győri ellenzéki jelöltre.

Szakács László, az MSZP baranyai származású országgyűlési képviselője egy pár nappal ezelőtti interjúban szólított fel minden érintettet, hogy támogassák Pollreisz Balázst a vasárnapi időközi választáson, ha ki akarják szabadítani Győrt a "Borkai-polip" karmaiból.

Szombaton Kunhalmi Ágnes, az MSZP választmányi elnöke Nemény András szombathelyi ellenzéki polgármesterrel és Pollreisz Balázs jelölttel tartott sajtótájékoztatót Győrben, ahol ugyancsak a közös ellenzéki jelölt támogatására szólított fel minden szavazót. (A sajtótájékoztatóról bővebben ebben a cikkben lehet olvasni.) 

 

Forrás: Pécsi STOP