Tovább szigorodik a hatósági áras tankolás Magyarországon

2022. június 24. 04:00 2022. jún. 24. 04:00

Információk szerint csökkentik a hatósági áron beszerezhető üzemanyag mennyiségét, illetve aki autóba és kannába is tankol, annak mindkét esetben a piaci árat kell majd megfizetnie.

Péntek reggeltől már csak 50 litert lehet tankolni a magyar forgalmi rendszámú gépjárművekbe 480 forintos hatósági áron a Mol-kutakon, azaz az egy hónapja bevezezett 100 literes korlát a felére eshet – értesült az ugytudjuk.hu.

Sőt, a lap szerint ha valaki az autóba és kannába is tankol, akkor mindkét tankolást már a piaci áron kell kiszámlázni a kasszánál, ami a benzin esetén 779 forint, a gázolajnál pedig 833 forint lesz.

A cikket szemléző Portfolio emlékeztet: egy üzemanyagpiaci szakértő is újra arra figyelmeztetett, hogy ellátási problémák lehetnek a következő hetekben Magyarországon, azaz nem mindig lehet majd minden üzemanyagot kapni a felpörgő nyári üzemanyag-fogyasztás miatt.

Az információt a Magyar Hang munkatársai egy vidéki Mol töltőállomás dolgozójának Facebook-oldalán is megtalálták, mint éjféltől életbe lépő változást. Ő azt is írta, hogy az edényzetre a korábbi 20 liter/nap limit megszűnik, 50 litert lehet vinni, igaz, már normál áron.

Forrás: hirklikk.hu