Trágárkodó idős férfi dulakodott az ellenzék sajtótájékoztatóján

2022. január 14. 10:33 2022. jan. 14. 10:33

170 ezer aláírást gyűjtöttek össze eddig az ellenzéki pártok aktivistái a Fudan Egyetemről és az álláskeresési járadékról szóló népszavazáshoz – jelentette be Orosz Anna, a Momentum képviselő-jelöltje, a 11. kerület alpolgármestere az ellenzék péntek reggeli sajtótájékoztatóján.

A hvg.hu tudósítása szerint a tájékoztatón az ellenzéki pártok vezető politikusai vettek részt, azonban a Jobbik részéről újfent Z. Kárpát Dániel helyettesítette Jakab Pétert, valamint Gyurcsány Ferenc sem jelent meg.

Z. Kárpát azt mondta, látható, hogy még a Fidesz propagandistáinak is izzasztó, miért egy kínai kommunista egyetemet importálnak ahelyett, hogy magyaroknak teremtsenek lakhatást. Ha választanunk kell a keleti elköteleződés és a nyugati bérek között, a nyugat mellett teszi le a voksot az ellenzék – jelentette ki.

Ungár Péter, az LMP képviselője azt mondta, hogy a lakhatáson kívül az is probléma a Fudannal, hogy az ország még jobban eladósodik egy külföldi hatalommal szemben. 2010-ben azzal az ígérettel indult Orbán kormánya, hogy harcolni fog az államadósság ellen, azonban a Fudan adósságot jelent – mondta Ungár, aki mindenkit arra kért, írja alá a népszavazási kezdeményezésüket. Mint mondta, közel van, hogy meglegyen az összes aláírás.

Vadai Ágnes, a DK alelnöke is biztos abban, hogy a következő napokban meglesz a szükséges kétszázezer.

Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölt azt mondta, nem olyan országot szeretne, amiben „kínai-kommunista-migránsegyetem” lesz, sokkal inkább olyat, ahol Diákváros épül.

Beszéde közben mögötte lökdösődés alakult ki, egy idősebb úr kezdett trágár kifejezéseket a jelölt fejéhez vágni. Márki-Zay szerint a bekiabálókhoz hasonló emberek képviselik a Fidesz országát, azonban ők a szeretet országát képviselik, ami nem kelet, hanem nyugat felé tart. Márki-Zay szerint az a feladatunk, hogy az ország ne a legszegényebb, legkorruptabb legyen, ne legyen romokban az egészségügy, illetve az oktatás. Azzal a szakértelemmel, amivel az ellenzéki árnyékkormány felállított egy programot, az ország felemelhető, valódi polgári ország lehet, ahol mindenki megengedheti magának a jólétet – mondta Márki-Zay.

Forrás: hirklikk.hu