Újabb két hétre leáll a Tungsram

2022. május 14. 09:06 2022. máj. 14. 09:06

Május végén újabb két hétre leáll a gyártás a Tungsram Group öt hazai gyárában, Budapesten, Kisvárdán, Hajdúböszörményben, Nagykanizsán és Zalaegerszegen – értesítette a Népszavát a cég egyik dolgozója.

Az információt Sallai Gábor, a Tungsram Dolgozók Független Szakszervezetének elnöke megerősítette: pénteken tájékoztatta a cég vezetése őket arról, hogy május 30-tól két hétre ismét leáll a termelés a gyárakban. Megkerestük a közelmúltban 1600 fős leépítést bejelentő, aztán csődvédelmet kérő Tungsramot:

– A cég a nyári tervezett gyári leállásait előbbre hozza. Így ezek tervezetten május 30. és június 10. között, részleges leállással valósulnak meg. A részleges leállások gyáranként különböző területeket fognak érinteni. A leállás idejére a munkáltató az érintett munkavállalók részére szabadságot ad ki. – válaszolta Mehlhoffer Tamás, a társaság pr- és kommunikációs igazgatója.

Nem ez az első leállás az idén a cégnél: áprilisban négy helyszínen egy, Nagykanizsán cirka két hétre küldték kényszerszabadságra a dolgozókat.

A lap emlékeztet: az idén 126 éves cég gazdasági okokra hivatkozva, előbb bejelentette, csoportos létszámleépítés keretében a mintegy 3100 munkatárs közül 1600-tól válik meg a második félévben, az első elbocsátások már júliusban megkezdődnek.

A cég szerdán már csődvédelmet kért, miután a Tungsram Operations Kft. egyik hitelezője, a Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztertől most elvett Eximbank inkasszót nyújtott be a vállalat bankszámláira.

Forrás: hirklikk.hu