Újabb nemzetietlen inzultáció

2022. szeptember 28. 19:38 2022. szept. 28. 19:38

Első pillantásra azt mondhatjuk, semmire sem jó. Másodikra is. Harmadikra: talán az EU-ból való esetleges kilépéssel való zsarolásra.

Eddig még egyetlen fideszes inzultáció sem volt „eredményes": mégis mindegyiket úgy ünnepelték, mintha érvényes és eredményes népszavazást nyertek volna…

Mindegyik után mellüket döngetve handabandáztak az „általuk megteremtett nemzeti egységről", mindegyik előtt és persze után közölték, mit is akarnak, mit nem akarnak „amagyaremberek"...

Mindegyik gyalázatos hazudozás volt, legfontosabb céljuk pedig az aktuális ellenség kijelölése. Amit „nemzeti egységnek" mondtak, sosem volt más és több, mint a fideszes-széljobbos békemenetesek egysége a szolgalelkűségben, a gondolkodás elutasításában, az uszulásra való készségben.

Az inzultációk egyetlen dolgot tettek újra meg újra világossá: az orbániai hatalom számára a nemzet a fideszes-széljobbos békemeneteseket és az őket kényszerből, tudatlanságból támogató megfenyegetettek, megfélemlítettek, kisemmizettek tömegét jelenti. Az utóbbiakkal csak akkor és addig számolnak, amíg pár kiló krumplival meg kell, meg lehet őket venni. Ők nem hibáztathatók: a népnek természete, hogy a nyomor szolgává bélyegezze (Az ember tragédiája, Miltiadész).

Íme a Fidesz-uralom, a Fidesz propaganda a maga gyalázatos pőreségében: miközben a nemzetietlen inzultációk a magyar lakosság elkeserítő megosztottságát mutatják, olyan megosztottságot, amely akár polgárháborúval is fenyegethet, a hatalom amorális cinizmussal a „nemzeti egységet" hazudja beléjuk…

Fidesz nemzetében a magyar lakosság nagyobbik részének nincsen helye.

És vajon mi értelme a legújabb inzultációnak?

Lássuk be, már a kérdés is rossz: emberi, tisztességes értelmet ugyanúgy nem találhatunk benne, ahogy a korábbiakban sem.

Az EU-t nem fogja befolyásolni az inzultáció eredménye akkor sem, ha ezúttal többségi támogatása lenne az orbáni hazugságnak.

nemzetietlen inzultációval a Fidesz falhoz állítja azokat a híveit is, akik netán még mindig képesek volnának gondolkodni.

Nincs más „értelme", nincs más célja, mint a Fidesz számára kívánatos indulatok fölhevítése. S ez a minden korábbinál szégyentelenebbül handabandázó inzultáció ezúttal ideig-óráig valóban elterelheti a figyelmet egyre keservesebb gondjainkról, s uszíthat „Brüsszel" és Ukrajna ellen.

Hosszú ideje már, hogy a fideszes – rablott közpénzből művelt – propaganda, „politika" szinte minden nap előáll valamivel, ami ordenárébb, aljasabb annál is, amit eddig elviseltünk.

Nem tudom, meddig lehet ezt folytatni...