Újabb patinás étterem adta fel a rezsidémon elleni harcot

2023. március 17. 08:30 2023. márc. 17. 08:30

A rezsiárak emelkedése miatt az étterem gazdaságos üzemeltetése lehetetlen feladatnak bizonyul a jelenlegi időszakban, ezért a Korona étterem beszünteti eddig szokványos működését – olvasható angolul és magyarul is a patinás makói étterem ajtaján.

A Korona valaha Makó legelegánsabb szállodája volt, az épületegyüttes földszinti részén található étterem eredetileg ennek volt a része. Ilyen minőségében 1992-ben zárt be; a város önkormányzata rá két évre megvette, majd 2005-ben felújította közel egymilliárdból. Emeleti részén rendezvényterem van, az egykori vendégszobákból irodákat, tanácskozótermeket alakítottak ki. Az éttermi részt a város igyekezett önállóan bérbe adni – ez néha átmenetileg sikerült, néha nem. Legutóbb 2019 nyarán, öt évi szünetet követően nyitott ki.

„Főleg az áram és a földgáz ára az, ami miatt ez a sajnálatos döntés született" – mondta a Délmagyarországnak az étteremvezető, Budai Ferenc. 

„Közrejátszott még az étel-alapanyagárak hatalmas drágulása is. Ezeket a plusz költségeket nem lehet ráterhelni a fogyasztókra, hiszen az már jóval meghaladná a lélektani ár határát" – tette hozzá. Azt is elmondta, hogy a májusi újranyitást kicsit átdolgozott koncepcióval tervezik. Az étterem már a szüneteltetés előtt is minimális személyzettel működött. Az emberek jelenleg a cég más vendéglátó egységeiben kapnak munkát, májustól újra számítanak rájuk.

Forrás: hirklikk.hu