Újabb szigorítás a magyar benzinkutakon, korlátozásokat vezetnek be

2022. június 24. 09:50 2022. jún. 24. 09:50

Időközben több Mol-kút Facebook-oldalán is megjelentek a szabályozás részletei.

Ahogy korábban az ugytudjuk.hu információira hivatkozva lapunk is megírta, péntek reggeltől kezdve egy új korlátozást vezetnek be a Mol-kutakon, amelynek jegyében napi ötven literben maximálják a tankolható üzemanyag mennyiségét.

Időközben több Mol-kút Facebook-oldalán, így a kőszegi állomás oldalán is megjelentek a szabályozás részletei.

A töltőállomásokon ettől a naptól kezdve magyar rendszámmal a kisnyomású kutakon már csak ötven liter üzemanyagot tankolhatunk hatósági áron. 

A kisnyomású kútoszloppal rendelkező töltőállomásokon magyar rendszámú személyautóval naponta legfeljebb ötven litert lehet tankolni az üzemanyagokból hatósági áron. Nagynyomású kútoszlopoknál a magyar rendszámú, 3,5–7,5 tonna össztömegű, valamint a mezőgazdasági erőgépek továbbra is mennyiségű limit nélkül vásárolhatnak majd hatósági áron. Ezenkívül azt is előírták, hogy péntektől kezdve üzemanyagkannába vagy edénybe csak piaci áron lehet majd tölteni benzint vagy gázolajat. 

Érdekesség, hogy ha valaki üzemanyagkannába és autóba egyaránt tankolna, akkor mindkét esetben a piaci árat fogják felszámolni.

 „Amennyiben a gépjármű üzemanyagtartályába, illetve külső edényzetbe történő tankolásra egyszerre, egy tranzakció keretében kerül sor, úgy a tankolás teljes mennyisége tekintetében a töltőállomáson irányadó piaci árat alkalmazzuk” – írták a Mol kőszegi oldalán, ahol azt is közölték, hogy miként lehet ezt elkerülni: 

Kérjük kedves vásárlóinkat, hogy amennyiben gépjárművük benzintankja mellett külső edényzetbe is tankolnának, azt a benzintankba történő tankolástól elkülönítve, a benzintankba történő tankolás vételárának rendezését követően, önálló tranzakcióként szíveskedjenek megtenni.

Hozzátették: a tankolási szabályok betartását biztonsági kameráikon keresztül folyamatosan ellenőrzik. 

Forrás: hirklikk.hu