Ujhelyi feltett egy kérdést Orbánnak

2022. szeptember 27. 13:00 2022. szept. 27. 13:00

Ujhelyi István, az MSZP EP-képviselője megkérdezte Orbán Viktortól, hogy miért szavazták meg az Oroszországgal szemben bevezetett szankciókat – derül ki a szocialista politikus keddi Facebook-bejegyzéséből.

Mint írja, „Az elmúlt napok eseményei és kormányzati megnyilatkozásai ismeretében kérem, hogy az alábbi kérdésre adjon érdemi és megnyugtató magyarázatot:

 

Milyen megfontolásból szavazta meg Ön, illetve kormánya képviselője az Oroszországgal szemben eddig érvénybe léptetett összes európai szankciót?”

Az MSZP politikusa szerint az elmúlt napok kormányzati megnyilatkozásai után minimális elvárás, hogy erre érdemi és megnyugtató választ adjon.

Mint ismeretes, a magyar kormány egy ideje minden bajért a háborút és az „elhibázott brüsszeli szankciókat” okolja. Hétfőn Orbán az őszi parlamenti ülésszak nyitó ülésén arról beszélt, hogy „a nyugati szankciók a lokális háborút globális válsággá változtatták, globális gazdasági válsággal állunk szemben”. Majd kijelentette, „A Nyugat ma a háború pártján áll, Magyarország pedig a béke pártján”. Bejelentette, hogy nemzeti konzultációt indítanak az Oroszország elleni szankciókkal kapcsolatban.

Forrás: hirklikk.hu