Ujhelyi István kilép az MSZP-ből

2022. október 2. 12:42 2022. okt. 2. 12:42

Az Európai Parlament szocialista képviselője szerint valami összeragaszthatatlanul eltört, nem gondolta volna, hogy valaha is így lesz.

Ujhelyi István a Facebook-oldalán közzétett szomorú hangvételű posztjában azt írta, hogy a lelkiismerete tiszta, mert rajta nem múlt a változtatás.

„Akik most csalódnak bennem, elnézésüket és megértésüket kérve, nyújtom feléjük baráti kezemet. Hosszú még az életünk a személyes sértettségek cipeléséhez. Közös küzdelmünk a szabad, demokratikus, európai Magyarországért egy csapatba vár továbbra is minket. A szociáldemokrácia képviselete és társadalmi erejének felvirágoztatása érdekében pedig könnyen lehet, hogy most különváló útjaink összefutnak majd még egy közös mozgalomban" – írta a bejegyzésben.

Hangsúlyozza, hogy nem adja fel a harcot, mivel politikus. „Céljaim, terveim, hitem és erőm is van közös hazánk sorsának alakítására. A NER sem örök életű, nem marad végleg a nemzet nyakán élősködve. Folytatom az Európai Parlamentben megkezdett – és rangos intézmények által díjakkal elismert – munkámat."

Forrás: Facebook