Ungár Péter: azt a hidat újítják fel, ahol Hende Csaba lak​ik, nem azt, ami a legrosszabb

2021. július 14. 15:09 2021. júl. 14. 15:09

Ha Karácsony Gergely lesz a miniszterelnök, béremelésre is számíthatnak a szociális szektor dolgozói – mondta Ungár Péter az Egyenes beszéd vendégeként.

45 milliárdba kerülne a költségvetésnek, hogy minden szociális dolgozó megkapja azt az egyszeri 500 ezer forintos kiegészítést, amit a járvány alatti helytállásért érdemelnének - szögezte le az LMP képviselője. Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod!  

A bérfejlesztés kapcsán megjegyezte, hogy egy esztendő alatt nem lehet 12 év elmaradását rendezni, de egy ciklus alatt el lehet jutni oda, hogy rendezni lehessen – legalább végzettség alapján.

A közalkalmazotti bértáblát nagyon cinikus játékként szedte szét a kormány, hogy ne kelljen egységesen bért fejleszteni – mondta Ungár. Az elöregedő társadalom miatt egyre nagyobb szükség lesz idősotthonokra. Amit a Fidesz mond, hogy a családra kell ezt hagyni, az nem fér bele a magyar valóságba, állami feladat ennek megoldása.

Az, hogy a gondoskodó munkát meg kell becsülni, szerepel az ellenzéki közös programban – jegyezte meg az LMP-s politikus.

Hende Csaba nemrég közpénzen Panamában vett részt egy biztonságpolitikai konferencián, ahol egy rövid beszédet is mondott, így Stummer Jánossal, a nemzetbiztonsági bizottság jobbikos elnökével arra gondoltak, hogy meghívják egy bizottsági ülésre, számoljon be az eseményről.

Hende Csaba nagyon büszke arra, hogy pénzt vitt a városának – Ungár Péter szerint egy útfelújítási keretről van, de nem egyeztettek a városvezetéssel. Például azt a hidat újítják fel, ahol Hende Csaba lakik, nem azt, amelyik a legrosszabb állapotban van.

Ungár Pétert Szombathelyen jelenleg négy ellenzéki párt támogatja a hatból. Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod!  

Forrás: atv.hu