Varga Judit és férje 200 millió forint értékben vásároltak ingatlanokat

2021. január 26. 15:26 2021. jan. 26. 15:26

A Blikk tudta meg, hogy Varga Judit és férje több budai lakást és egy garázst vásárolt 200 millió forintért.

A lap úgy tudja, hogy az igazságügyi miniszter és családja a főváros egyik legelőkelőbb környékén, egészen pontosan a XII: kerületi Kútvölgyben vásároltak ingatlant, nem messze Orbán Viktor kormányfő családi házától.

A Blikk megtudta, hogy öt különböző helyrajzi számon feltüntetett, a valóságban egy társasházban lévő két lakást vettek, hogy a közeljövőben egybenyissák a két lakást.

Ami viszont a történetben a leglényegesebb, az a hitelbírálat. Ugyanis Vargáék mindösszesen 8 millió forint önerőből fizette ki az ingatlant, a további fennmaradó összeget pedig 192 millió forint bankhitelből fizetik. Azaz összesen 4% önerőre kaptak hitelt.

A lap felhívja a figyelmünk, hogy a vásárlás még 2019 decemberében történt, ám Varga Judit, 2020 január végi vagyonnyilatkozatában nem szerepel az ingatlan. A tárca azzal indokolta, hogy „a bank a szükséges hitelbírálatot és a hitelszerződések megkötését követen 2020. február 19-én utalta át az eladónak, míg a fennmaradó vételárrészletet és ezután az addigi ügyvédi letétben lévő tulajdonjog bejegyzési nyilatkozat beadásra került az illetékes Földhivatalhoz”.

Nem csak Varga Judit ingatlan vásárlástól hangos a sajtó, hanem a Facebook elleni harcának újabb fejezetétől, amiről a Pécsi STOP is beszámolt.

Forrás: Blikk.hu