Varga Judit folytatja a harcát a digitális szabadságért

2021. január 26. 14:58 2021. jan. 26. 14:58

Az elmúlt 10 évben megszokhattuk már, hogy a magyar kormány folyamatosan küzd valami, vagy valaki ellen. Ennek a harcnak mindig voltak visszatérő szereplői- itt kétségkívül Soros Györgyre gondolok-, de most valami egészen más és új dolog ellen indította el háborúját Varga Judit.

Az igazságügyi miniszter a Facebookon jelentette, hogy a tárcája a közeljövőben egy törvényjavaslatot fog benyújtani a témában. Varga Judit szerint most a digitális szabadságért is meg kell küzdeni.

„A szabadságot ritkán adják ajándékba. Most a digitális szabadságért is meg kell küzdenünk!”- írja Varga Judit a Facebook oldalán.

Még a múlthéten jelentette be, hogy kezdeményezi a Digitális Szabadság Bizottságának rendkívüli ülését és egyeztetni fog a Gazdasági Versenyhivatal elnökével a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatok elleni fellépésről. A döntését azzal indokolta, hogy az észrevételei szerint a legnagyobb közösségi oldal korlátozza a keresztény, konzervatív és jobboldali véleményéket, azzal, hogy csökkenti az éléréseket.

„Semmi mást nem szeretnénk elérni a nagy techcégekkel szemben, mint a törvényes, átlátható és ellenőrizhető működést. Semmi mást, mint ami a többi cégre, nagyvállalatra vagy kisvállalkozóra is vonatkozik” –mondta a miniszter.

Varga Judit elmondta, hogy továbbra is együttműködik az Európai Unió hasonló irányú szabályozásának előkészítéseiben.

A miniszterasszony hozzátette, hogy:

„A szándékos, ideológiai vagy üzleti érdekből történő digitális károkozás Magyarországon sem maradhat többé következmények nélkül!”

Kétségkívül elgondolkodtató, hogy egy olyan kormánynak a minisztere aggódik a digitális szólásszabadságért, amely tudatosan építette le az ellenzéki, vagy nem kormánypárti médiumokat az évek során, ezáltal elősegítve az emberek szándékos félrevezetését.