Varga Judit magyarázkodik

2021. január 28. 19:25 2021. jan. 28. 19:25

A nemrégiben kirobbant botrány miatt kényszerült magyarázkodni Varga Judit. Egybehangzó sajtóértesülések szerint a miniszter és férje egy 200 millió forint kölcsönt igényéltek, hogy abból Budán az egyik legmenőbb kerületben vegyenek ingatlant. Az ügyben az volt a legfurcsább, hogy Vargáék mindösszesen 8 millió forint önerőre kaptak hitelt. Most Facebook-oldalán kényszerült magyarázkodni a tőle megszokott cinikus módon.

Azt írja, hogy a balatonhenyei lakóházukat még 2016-ban kezdték el építeni és arra is a sok éves brüsszeli munkájuk jövedelméből futotta. Bevallotta, hogy ők is felvették a családi otthonteremtési támogatást, mivel úgy tervezték, hogy a balatonhenyei ingatlanukban fognak élni.

A ház 2017-ben épült meg, de nem éltek benne, hiszen 2018 tavaszán kérték fel Varga Juditot államtitkárnak, így kénytelenek voltak egy budapesti ingatlant bérelni.

Varga leírta, hogy éltek a 16/2016-os kormányrendelettel és 5 éves felmentési időt kértek arra, hogy állandó lakosként az ingatlanba költözzenek.

A 8 milliós önerőre kapott hitelt azzal magyarázta, hogy a férje belvárosi ingatlanját pótfedezetként használták fel a hitelügylethez, így banki jelzálog alá került, de az említett ingatlant tavaly eladták és a hitel jelentős részét előtörlesztették.

 

Utána az elmaradhatatlan vádaskodás következett, amelyben azt állította, hogy a baloldali média színtiszta hazugságokat állít róla.