A diótörő – karácsonyi varázslat a pécsi Kodály Központban

2021. december 20. 11:08 2021. dec. 20. 11:08

A Pannon Filharmonikusok zenekar (PFZ), a Pécsi Balett és a Bóbita Bábszínház közös előadásában elevenedik meg A diótörő című darab december 22-én és 23-án a pécsi Kodály Központban - közölték a produkció megvalósítói hétfőn az MTI-vel.

A Pécsi Balett és a PFZ közleményében jelezték: Pjotr Iljics Csajkovszkij A diótörő című remekműve a világ balett színpadjainak állandó és megunhatatlan darabja, annak előadásain generációk nőttek fel és kerültek közelebb a zenéhez és a tánchoz. Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod!       

Közölték: a mű szimbólumrendszere minden korszak gyermekei számára érzékletes módon jeleníti meg azt, hogy a gyermeki fantázia szabadon szárnyaló, színes és kalandos.    

A produkció először látható a Kodály Központban, három nemzetközi hírű, emblematikus pécsi alkotóműhely: a Pannon Filharmonikusok, a Pécsi Balett és a Bóbita Bábszínház egyedülálló közös produkciójában december 22-én 19 és 23-án 15 és 19 órakor.     

Az előadás koreográfusa Vincze Balázs Harangozó-, Imre Zoltán- és Seregi-díjas érdemes művész, rendezője a Jászai Mari- és Nádasdy Kálmán-díjas Böhm György. A muzsikusokat Vass András vezényli.     

A közleményben kitértek rá: a két nemzeti minősítésű művészi közösség, a Pécsi Balett és a Pannon Filharmonikusok dolgoztak már együtt, de ez lesz az első alkalom, hogy a bábművészettel kiegészülve hoznak létre közös produkciót.     

A diótörő - karácsonyi varázslat című előadás megvalósítását az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Nemzeti Kulturális Alap támogatta. Az előadással kapcsolatban további részletek és jegyinformáció a pfz.hu oldalon olvasható. Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod!