A Határon Túli Magyar Zenészek Szimfonikus Zenekara is fellép az OrgonaPont sorozat pécsi állomásán 

2019. augusztus 14. 10:57 2019. aug. 14. 10:57

A Határon Túli Magyar Zenészek Szimfonikus Zenekara és a Purcell Kórus lép fel az OrgonaPont koncertsorozat pécsi állomásán pénteken este - tájékoztatta a rendezvényt szervező Filharmónia Magyarország az MTI-t.

    Mint írták, Pécsett egy igazi különlegességnek lehet részese a közönség, hiszen a székesegyházban este nyolc órától a Határon Túli Magyar Zenészek Szimfonikus Zenekara és a Purcell Kórus áll majd színpadra Vashegyi György vezénylete mellett.   

  Az esten Felix Mendelssohn-Bartholdy Paulus című az oratóriumát hallgathatja meg a közönség; az előadáson szólót énekel Kovács Ágnes, Balogh Eszter, Megyesi Zoltán, Najbauer Lóránt és Melkovics Zoltán.    

 A közleményben kitérnek arra, hogy Vashegyi György karmester régóta elkötelezett a mendelssohni életmű értékei mellett, a dirigens vezénylése garancia arra, hogy az oratórium a lehető legmagasabb színvonalon csendüljön fel.     A koncertről és az OrgonaPont sorozatról további részletek, jegyinformációk olvashatók az orgonapont.hu internetes oldalon.

Forrás: MTI