„A jó borban öröm, barátság és dal van!” - Kezdődik az Európai Bordalfesztivál Baranyában

2021. szeptember 24. 15:39 2021. szept. 24. 15:39

Idén 28 éve, hogy összegyűlnek szeptember utolsó hétvégéjén Európa legjobb férfi énekesei, hogy bordaloktól legyen hangos Pécs és a Villányi borvidék. Idén a rendkívüli helyzetnek köszönhetően külföldi férfikarok nélkül, hazai előadókkal kerül megrendezésre a fesztivál.

A XXV. Európai Bordalfesztivál keretében a házigazda Bartók Béla Férfikar mellett fellép a Szolnoki MÁV Férfikara, Zengő Együttes, Vivat Bacchus, Horváth István – tenor, Bognár Szabolcs – bariton, Balatoni Sándor – orgona, Misina Néptáncegyüttes, Pécsi Ércbányász Koncertfúvószenekar. A Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod! 

A háromnapos fesztivál első napján, szeptember 24-én a Villányi Borvidék fogadja a fellépőket, akik a villányi Rendezvénytéren 17:30-kor nyitják meg a fesztivált. A fesztivál megnyitóját követően megszólal Orff: Carmina Burana két zongorás, ütőhangszeres feldolgozása a PTE Egyetemi Kórusa, az Eszéki Egyetemi Kórus, a fesztivál férfikarai előadásában. Zongorán közreműködik Horváth Krisztián és Balásy Szabolcs. A Megnyitó koncertet követően a villányi Bock pincében tartanak Pincekoncertet a fesztivál fellépői 20:00 órától

Szombaton nagyszabású gálakoncerten hallhatja a pécsi közönség a résztvevő együtteseket, amelynek helyszíne a Kodály Központ lesz. A koncert első felében a fesztivál fellépői szórakoztatják bordalokkal a közönséget, majd a koncert második felében megszólal Orff: Carmina Burana kétzongorás, ütőhangszeres műve is.  A gálakoncertet megelőzően a X. Villányi Prémium Bormustra színesíti a nagyszabású rendezvény programját. A Kodály Központ aulájában idén 12 villányi pincészet prezentálja legkiválóbb borait. A rendezvényen a Villányi borvidék prémium márkája, a Villányi Franc mellett az új, közösségi bisztróbor, a Villányi REDy is bemutatkozik. A „tiszta hangú Villányiak” jótékonysági borbemutatójukkal támogatják a Bordalfesztiválok fenntarthatóságát, illetve segítik elő a bordalok és a legjobb borok között meglévő harmónia előidézését.

Ez is érdekelhet: 

 

A fesztivál zárónapjának délelőttjén a Villány-Siklósi Borút településein adnak koncerteket a résztvevők, majd délután a pécsi Széchenyi téren a Bor és Dal Ünnepén, a „Népek bordalai és táncai” rendezvénnyel zárják a programsorozatot. A Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod! 

Az elkövetkezendő időszak egyébként elképesztő programokban gazdag lesz, hiszen mint megírtuk javában tart még a Pécsi Napok, amiről itt írtunk, a hét vége programajánlóját itt soroltuk fel, de ha azt hinnék, hogy ezzel vége az izgalmaknak, akkor nagyobbat nem is tévedhetnénk, hiszen jövő héten kezdődik a Zsolnay Fényfesztivál, október 1-jén pedig indul a Villányi Vörösbor Napok

Címlapkép: winesongfestival.hu