A kultúra általad él!  - Így segíthetsz Te is az Apolló mozin

2020. december 19. 10:22 2020. dec. 19. 10:22

A koronavírus járvány átírta a szabályokat. A régi, megszokott életünk bár valahol még bizonyára megvan, de a mai nap semmi sem ugyanolyan, mint egy évvel ezelőtt volt. Egy évvel ezelőtt bátran, nyugodt szívvel, maszk nélkül mehettünk el színházba, moziba vagy ülhettünk be egy kávéra-bambira bárhova.

Jelen pillanatban ezt nem tudjuk megtenni. Most nem tudunk önfeledten kávézni, nem tudunk színházba, moziba járni s bizonyára ez mindünket megvisel. A kényszer szülte bezártság, a monotonitás napra nap tesz bennünket feszültebbé és biztos vagyok benne, hogy már mind azt kívánjuk: bárcsak vége lenne ennek az egésznek. Bárcsak vissza kaphatnánk az életünket. 

Persze itt érdemes egy kicsit megfordítani is a dolgot és belegondolni abba, milyen helyzetben van most a vendéglátóegység, ahova eddig jártunk, mi a helyzet a mozival, ahol eddig kedvenc filmjeinket néztük. Nos, a helyzetük nem egyszerű, sőt a helyzetük talán kissé kilátástalan is, hiszen a forrásaik elapadnak, a végtelen hosszúnak tűnő korlátozások pedig egyre nehezebb és nehezebb akadályokat görgetnek eléjük. 

A vendéglátó egységek kiszállítással, elviteles opcióval próbálják pótolni a kiesett bevételeiket, a színházak online előadásokkal rukkolnak elő, de mi a helyzet a mozival? Nos, a mozik számára lássuk be egyik megoldás sem élhető alternatíva. 

Pécs egyik kedvenc kult mozija, az Apolló is nagyon nehéz helyzetbe került, most, hogy a járványhelyzet miatt nem nyithatnak ki. Éppen ezért közösségi oldalukon kértek segítséget a lelkes mozirajongóktól. 

"Kedves Barátaink, Nézőink, Bajtársak! A járvány előrehaladtával a nézőszámunk a tavalyi felére csökkent, míg be nem zártunk. Ezek súlyos érvágások egy olyan kis nonprofit esetén, mint az Apolló Mozi Alapítvány. Talán most nem a legnagyobb félelmünk a kultúra hanyatlása, de mire észbe kapunk már túl késő lesz. A legtöbb önfenntartó közösségi tér, társadalmi ügyeket felkaroló kulturális szervezet jövője megkérdőjeleződik. Az Apolló túlélése tőled is függ. Ha teheted, kérjük támogasd kedvenc művész-filmszínházad fennmaradását. A kultúra általad él! Válaszd a neked tetszőt az alábbi támogatási összegek közül, vagy adj meg egy összeget magad, töltsd ki a befizetéshez szükséges információkat, és kész is vagy. Ha megtennéd, hogy megosztod ezt az oldalt azokkal, akik szerinted törődnek velünk, megköszönjük." 

- írják a bejegyzésükben és bíznak abban, hogy minél többen érzik úgy: a kultúrát nem szabad veszni hagyni. 

Persze mindenki tudja, hogy most senkinek sem könnyű, viszont talán most van itt az idő, hogy tényleg egy emberként gondolkodjunk, tervezzünk, lélegezzünk, hogy sikeresen vészeljük át ezeket a nehéz napokat, heteket, talán még hónapokat. Ha így karácsony előtt szeretnél segíteni, akkor az Apolló mozit a következő módon tudod támogatni. 

Átutalással: 

Számlaszámunk: 50800111 15391085 00000000 Apolló Mozi Alapítvány Takarékbank Zrt. IBAN: TAKBHUHB HU-47 5080-0111-1539-1085-0000-0000

Vagy keresd fel a weboldalukat itt jelöld ki, hogy mekkora összeget szánsz támogatásul, ezután bankkártyával, könnyedén, néhány perc alatt megtörténik a befizetés. 

A mozi egyébként Facebook oldalán folyamatosan helyzet jelent, legutóbb néhány nappal ezelőtt köszönték meg a segítséget: 

"Nagyon köszönjük az eddig beérkezett támogatásokat. Mindent megteszünk, hogy ne kelljen csalódnotok. Számítunk rátok, ha számítunk nektek — hisz nektek csináljuk."

 - írták a bejegyzésben. 

Ha tudsz még olyan pécsi non-profit szervezetről, akik a járvány miatt nehéz helyzetbe kerültek, akkor küld el az elérhetőségeiket a Pécsi STOP Facebook oldalán nekünk üzenetben, mi pedig felvesszük velük a kapcsolatot, lehetőség szerint bemutatjuk őket az oldalunkon. Legyen áldott, boldog, békés a karácsonyotok, minden nehézség ellenére! 

Szerző: P.G. 

Címlapkép: Illusztráció