A pécsi kulturális helyszínek is nyitásra készek!

2021. május 3. 09:01 2021. máj. 3. 09:01

Amint arról a Pécsi STOP is beszámolt azt követően, hogy Magyarországon elértük a négymillió beoltottat, megkezdődhetett az újranyitás következő fázisa. Ennek értelmében megnyitottak az éttermek belső terei, kinyitott többek között a pécsi állatkert, de a Hullámfürdőben is újra használatba vehettük vasárnaptól a sportuszodát. A kulturális élet is újra szárnyra kaphat a nyitást követően, a Zsolnay negyedbe például már tegnap óta újra mehetünk. Persze kérdés, mi a helyzet a többi helyszínnel? Mutatjuk! 

Zsolnay Kulturális Negyed

Május 1-jétől újra látogathatók a Zsolnay Kulturális Negyed kiállításai, látnivalói, Infopontjai, továbbá a Cella Septichora Látogatóközpont, valamint a Művészetek és Irodalom Háza. A belépéshez 18 év felett védettségi igazolvány és személyazonosságot igazoló okmány szükséges. A védettségi igazolvánnyal nem rendelkező 18 éven aluliak csak felnőtt kísérővel és maszkban látogathatják az említett helyszíneket, írta közleményében pénteken a Pécsi Önkormányzat. A Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod! 

A Kodály Központ jegypénztára április 26. óta szájmaszkban újra felkereshető.

Május 4-től Planetárium és Labor – Interaktív Varázstér belépővel ingyenesen megtekinthető a Zsolnay Negyed Látogatóközpontjában Schmall Rafael asztrofotós kiállítása. A Művészetek és Irodalom Házában újra látható Bátori Zsolt fotóművész tárlata La huerta y la ciudad – A gyümölcsös és a város címmel.

A Zsolnay Negyed nyitvatartása május 1-től május 31-ig:

  • Gyugyi-gyűjtemény: kedd-vasárnap 10:00-18:00-ig
  • Zsolnay Család- és gyártörténeti kiállítás: kedd-vasárnap 10:00-18:00-ig
  • Rózsaszín Zsolnay Kiállítás: kedd-vasárnap 10:00-18:00-ig
  • Zsolnay Mauzóleum: kedd-vasárnap 10:00-18:00-ig
  • Labor – Interaktív Varázstér: kedd-vasárnap 10:00-18:00-ig
  • hétfő szünnap
  • Pünkösd hétfő (május 24): nyitva

 

Janus Pannonius Múzeum

A Janus Pannonius Múzeum május 4-én, kedden nyitja meg kapuit a látogatók előtt. E naptól a sok éve megszokott (10 és 18 óra közötti) nyitvatartás szerint tekinthető meg a Csontváry-, a Vasarely- és a Zsolnay állandó kiállítás. A későbbiekben nyílik meg a Modern Magyar Képtár, valamint pótolják a 2020 novemberében elkészült, de a korlátozások miatt akkortól nem látogatható Málenkij robot – 75 című időszaki kiállításunk megnyitóját is.

"A látogatóktól kérjük védettségi és személyi igazolványuk felmutatását. Az első napon minden 14 év alatti látogatónknak ajándékcsomaggal kedveskedünk, továbbá minden 25. (felnőtt) látogató könyvajándékot kap.

 

A JPM közösségi oldalán ezenkívül azt az ígéretet tette, hogy hétfőn - azaz ma - további részletekkel jelentkeznek a nyitást illetően. 

 

Kapcsolódó: Györfi Anna, a Pécsi Nemzeti Színház színésznője: "A pandémia kezdete óta törekedtünk arra, hogy ne engedjük el a közönség kezét"

Mi a helyzet a könyvtárral és a színházzal? 

A Pécsma információi szerint a Tudásközpont a tervek szerint május 10-én nyit majd ki, a Pécsi Kulturális Központ azonban már május 5-től várja a látogatókat. 

Ez is érdekelhet: "Tegezzél drágám, kollégák vagyunk!" - Megható történettel emlékezik Törőcsik Marira a Pécsi Nemzeti Színház színésznője, Györfi Anna

A Pécsi Nemzeti Színház azonban várhatóan június előtt nem tart előadásokat, ám addig is közösségi oldalukon PÉCS „nekem: A VÁROS mindörökre.” címmel videosorozatukkal szórakoztatják a színház rajongókat. A Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod! 

"Hétről hétre egy pécsi, vagy pécsi kötődésű költő versét hozzák el színművészeink, gyönyörű városunk fontos nevezetességeinek bemutatásával." 

- írják példának okán a tegnapi bejegyzésükben. Mutatjuk a videót is: 

 

 

Szerző: Pécsi STOP 

Címlapkép: Zsolnay Negyed, Pixabay