A Szamárfül Fesztivál tizedszer is siker volt

2022. augusztus 29. 16:41 2022. aug. 29. 16:41

A Magyar Fesztivál Szövetség által országosan minősített Szamárfül Fesztivál nemcsak Pécs, hanem a régió legnagyobb gyerekfesztiválja. 2022 augusztusának utolsó hétvégéjén a tíz éves fesztivál felnőtt a hagyományokhoz: kevés híján 10 ezren látogattak ki a Zsolnay Kulturális Negyedbe.

Bár szombaton egy kiadós, mintegy másfél órás zápor kissé átírta a forgatókönyvet, a kipróbált szervezőcsapaton nem fogott ki az égi áldás, a közönség pedig ragaszkodott a programokhoz.

Az már pénteken is látszott, hogy a hosszúra nyúlt nyár végére kiéheztek az emberek egy kis szórakozásra, ami hatványozottan igazi volt a gyermekes családokra.

Jól döntöttek, akik a Szamárfül Fesztiválra voksoltak, mert tényleg volt minden, a koncertektől az aszfaltrajzverseny, a tombolától a LEGO-építésig, no meg némi fagyizás, lángosozás és kürtős kalácsozás.

A nyárzáró pécsi családi hétvégén számos visszatérő, népszerű fellépőnek tapsolhattak: többek között Rutkai Borinak, Bognár Szilvinek, vagy a hazai Bóbita Bábszínház, a Tandem Színház produkciójának, míg az m21 Galéria Az Űr – Alternatív kozmoszok kiállításhoz kapcsolódóan is több gyerekprogramot szerveztek.

Köszönet mindenkinek, aki itt volt – most pedig a lehető legvidámabb tanévkezdést, és természetesen találkozunk a 2023-as Szamárfül Fesztiválon!