Adománygyűjtést szervez a Pécsi Balett

2019. december 5. 09:46 2019. dec. 5. 09:46

A Baranya Megyei Gyermekvédelmi Központ neveltjei számára szervez adománygyűjtést a Pécsi Balett. Az adományokat a Zsolnay Negyed Major utcai portáján lehet leadni. A társulat szenteste előtt a fővárosban lép fel a Diótörővel.

A Pécsi Balett adománygyűjtésbe kezdett az ünnepi időszakra felkészülve, erről adott ki közleményt a társulat. 

A közleményük szerint az adományokat a Baranya Megyei Gyermekvédelmi Központ neveltjei számára szervezik a gyűjtést. 

"A gyerekeknek leginkább játékokra, színes ceruzákra, filctollakra, gyurmákra és egyéb kreativitást és művészeti fejlesztést segítő eszközökre lenne szükségük. Várják az új, valamint megunt, de jó állapotú játékokat is, hiszen ez egy rászoruló gyermek számára igazi ajándék lehet. Adományaikat a Pécsi Balett székhelyén, Pécsett, a Zsolnay Kulturális Negyedben a Major utca 21. szám alatti portán az ajándékgyűjtő dobozba tehetik az adakozók 2019. december 15-én 15:00 óráig."

 

A társulat idén a Nemzeti Filharmonikusok új ünnepi előadásában lép fel a Müpa Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermében december 23-án a Diótörővel.

"A Diótörő meséje a karácsonyi várakozás, és mindenekelőtt a jóságban való hit és reménység története. Ahogyan a Diótörő bábja megtanítja Marikának, a mese főhősének, úgy tanítja meg Csajkovszkij nekünk, hallgatóknak, hogy milyen drága kincs a boldogság és a szeretet. A Nemzeti Filharmonikusok új Diótörő előadását a Pécsi Balett meseszép táncával és Cakó Ferenc álomvilágba repítő homokrajzával szeretné karácsonyi ajándékként átnyújtani közönségének.

Az előadásban közreműködik: Cakó Ferenc (élő homokanimáció), a Pécsi Balett társulata, a Kodály Zoltán Magyar Kórusiskola Gyermekkara (karigazgató: Sapszon Borbála, Sapszon Ferenc) és a Nemzeti Filharmonikus Zenekar.

Karmester, rendezői koncepció: Hamar Zsolt Liszt-díjas Érdemes művész Koreográfus: Vincze Balázs Harangozó-, Imre Zoltán- és Seregi-díjas

Az előadások 2019. december 23-án 15.00 és 18.00 órakor lesznek a Müpa Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermében"

- olvasható a Pécsi Balett sajtóközleményében.

Forrás: Pécsi STOP/Pécsi Balett

@ifmobil
@endmobil