Augusztus 20: nem lesz hiány programokban Pécsett és Baranyában 

2020. augusztus 18. 11:10 2020. aug. 18. 11:10

Ingyenes koncertekkel, táncbemutatókkal, gasztronómiai csemegékkel és népművészeti kirakodóvásárokkal várják az ünneplőket Pécsen és a baranyai városokban augusztus 20-án.

Mint azt a pécsi programokat szervező Zsolnay Örökségkezelő NKft. közleményében írták, a pécsi belvárosban, a székesegyház mellett álló Magtár Látogatóközpontban 17 órától a kenyérhez kötődő népszokásokkal ismerkedhetnek meg az érdeklődők, a rendezvényen közreműködik a Zengő együttes.

A pécsi székesegyháztól délre elterülő Dóm téren a Pannon Filharmonikusok ünnepi díszhangversenyt tart az este folyamán: népszerű Kodály- és Erkel-darabok csendülnek fel a zenekar tolmácsolásában és Bogányi Tibor vezényletével.     

A közleményben felhívták a figyelmet arra, hogy az érdeklődők a korlátozott férőhelyek miatt csak előzetes regisztrációval vehetnek részt az ünnepségen a Magtár Látogatóközpontban, jelentkezni a latogato@zsn.hu címen lehet. Az esti Dóm téri koncertre szintén regisztrálni kell, amit a www.jegymester.hu oldalon, vagy személyesen a Kodály Központ jegypénztárában lehet megtenni.    

 A nap zárásaként este kilenc órától látványos fényfestés színesíti a pécsi Szent István teret, míg a Sétatéri esték című programsorozat keretében ízletes ételek és borok, valamint kézműves portékák vásárát rendezik meg a Sétatéren.     

Mohácson délután kezdődnek a programok az ünnepi szentmisével, majd közgyűléssel, utóbbin a városi díjakat is átadják.     

Komlón a reggeli szentmisét követően a Templom téren veszi kezdetét az ünnepi műsor délelőtt, majd 17 órától immár a Komlói Amatőr Színházi Találkozó (KASZT) megnyitóján és a fesztivál ünnepi programjain vehetnek részt az érdeklődők.     

Szigetváron a délutáni kenyérszentelés és az önkormányzati ünnepi programokat követően Tötös Roland operaénekes, a Pécsi Nemzeti Színház művésze ad elő operaáriákat és olasz dalokat a várban.

(Címlapkép: Pécsi STOP)

Forrás: MTI