Augusztus végén is lesznek programok a Zsolnay Negyedben

2020. augusztus 19. 15:34 2020. aug. 19. 15:34

Augusztus utolsó hetében sem kell nélkülözni a Zsolnay Kulturális Negyed népszerű programjait, újfent lesz babáknak zene, ismeretterjesztő előadás Pécs történetéből, és a kedvelt Varázsóra-kísérletek sem maradnak el. Emellett több kiállítást is meg lehet nézni.

A Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. közleménye szerint augusztus 24. és 31. között sem kell nélkülözni a Zsolnay Kulturális Negyed kedvelt programjait. 

Augusztus 24-én 10 órától Babáknak zene a negyedbeli Herkules-műhelyben, Tamás Éva előadóművész és Bogárdi Aliz zenész vezényletével, a részvétel ingyenes. Részletes infókat ezen a linken lehet találni.

Augusztus 26-án 16:30-tól ugyancsak a Herkules-műhelyben lesz a Pécs történetéről szóló előadássorozat újabb felvonása, ezúttal a trianoni döntést követően Pozsonyból Pécsre költöző Erzsébet Tudományegyetem épületeiről, az infrastruktúra kiépítéséről tart előadást Dr. Pilkhoffer Mónika történész, egyetemi docens. A részvétel ingyenes, bővebb információt ezen a linken lehet találni.

Augusztus 27-én 14:30-tól a negyed Látogatóközpontjában a 24-es teremben a Varázsóra - Legkedvesebb kísérletek sorozat újabb felvonását lehet látogatni, 7 éves kortól fölfele. Az előadás 45 perces, részben interaktív, lesz meglepetéskísérlet is, bővebb információkat itt lehet találni. 25-én és 26-án ugyanebben az időpontban a Varázsóra - Megrázó kísérletek sorozatba lehet belecsöppenni.

Emellett a ZSÖK ajánlója szerint több kiállítást is meg lehet látogatni, ezek egy része nem a Zsolnay Negyedben, hanem más épületekben (Művészetek és Irodalom Háza, Pécsi Galéria). találhatóak.

Az m21 Galériában szeptember 13-ig látogatható az ODÚ – Fusz György szobrász- és
keramikusművész kiállítása.

Ugyancsak szeptember 13-ig látogatható az Üres tér - Posztkarantén kiállítás is a Pécsi Galériában.

A Művészetek és Irodalom Házában Doboviczki Attila T. és Hizsnyi Attila B oldal című kiállítását lehet megtekinteni szeptember 24-ig. 

Augusztus 28-tól október 23-ig a Kemence Galériában a Deák17 Galéria Én kicsi szörnyem című utazó tárlatát lehet megnézni. 

29-én és 30-án családi játszóház lesz a Herkules-műhelyben, 30-án 10 és 15 órától pedig a Zsolnay-kertet lehet felfedezni, a túra a Herkules-műhelytől indul.

 

Címlapkép: wikipedia CC BY-SA 3.0/Mrszantogabor

Forrás: Pécsi STOP