Az év támogatója 2022 díj a Pécsi Nemzeti Színházé

2022. december 13. 08:06 2022. dec. 13. 08:06

A Magyar Vöröskereszt Baranya Megyei Szervezete nemrégiben tartotta az Önkéntesség Megyei Ünnepségét, melyre Palkonyán, a Mokos Pincészetben került sor.

Az elnöki köszöntő, a Jubiláló véradók és az Év önkénteseinek köszöntésevalamint az oklevelek átadása után Az év támogatója 2022 díj átadására került sor. Az emlékplakettet és a vele járó Zsolnay vázát a Pécsi Nemzeti Színház kapta. A rangos elismerést Lipics Zsolt igazgató vette át.

A Pécsi Nemzeti Színház tavasszal az elsők között csatlakozott az Ukrajnában zajló háború elől menekülők megsegítőihez. Akkor - a színházhoz méltón - A Valahol Európában című musical bevételéből 1.000.000 Ft-ot ajánlott fel igazgató úr a Baranya megyében és Pécsett menedéket találók életminőségének javítására. Az adományt a Magyar Vöröskereszt Baranya Megyei Szervezetén keresztül a Pécsi Ukrán Önkormányzat szakmai segítségével használták fel.

Az ünnepségen Udvaros Renáta megyei elnök köszönő szavaiban kiemelte a Pécsi Nemzeti Színház egyik fontos küldetését, a minőségi szórakoztatáson túl a példaértékű társadalmi felelősségvállalást.