Bikini koncerttel startol el ma este a Pécsi Napok - A védettségi igazolványok ne maradjanak otthon!

2021. szeptember 22. 14:22 2021. szept. 22. 14:22

Pécs rendhagyó módon bemutatkozó múzeumainak, szakrális tereinek és ipari műemlékeinek környezetében változatos programkavalkád várja a közönséget. A szorgalmi időszak kezdetén az egyetemi hallgatók ellepik a várost, az esti koncertek leginkább ennek a korosztálynak szólnak. A programsorozat változatos nappali elemei a családok és idősebbek számára is tartalmas kikapcsolódást kínálnak. A gasztronómiát és a jó baranyai borokat kedvelők korosztálytól függetlenül lazíthatnak a pécsi belváros hangulatos helyszínein - olvasható a ma rajtoló Pécsi Napok weboldalán.

S valóban a mai nappal kezdetét veszi az öt napon át tartó programkavalkád, amely ma este rögtön egy őrületes Bikini koncerttel nyit majd meg. Bár az időjárás egyelőre nem kedvez a fesztiválozni vágyóknak, de egy szuper esernyő vagy esőkabát és már indulhat is a móka. A Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod!   

A szervezők a közösségi oldalon azt írják: "a programsorozat alatt a Széchenyi téren lezárt terület az érvényes rendelkezések szerint zenés-táncos rendezvényi területnek számít, ezért kizárólag védettségi igazolvánnyal látogatható. A tér többi részén nincs korlátozás. A programokon való részvétel ingyenes."

Estétől már nyitva lesz a Gasztro – és kézműves utca a Séta téren // Pécsi Napok 2021 ahol számos ismert kézműves, borász és vendéglátó kínálja sokszínű portékáját a látogatók számára. 

18 órától Hrutka Róbert és zenekara lép majd fel a Művészetek és Irodalom Házában, az eseményben azt írják, ez egy "érzelmekben gazdag, zenés utazás" A programon való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni az info@pmh.hu email címen lehet.

Hrutka Róbert egyébként Artisjus és Fonogramm-díjas zeneszerző, énekes munkásságát számos előadónak, színésznőnek írt dal, színház és filmzene fémjelzi. A kortárs költők, írók barátsága és a közös irodalmi estek hívták életre ezt az érzelmekben gazdag, zenés utazást a kiváló zenészekből álló akusztikus quartett műsorával. A ma esti eseményen a műsorban kortárs költők és Hrutka Róbert saját szerzeményei mellett Pilinszky csodás versei is elhangzanak, megzenésítve a Pilinszky-év alkalmából.

Este 20 órától pedig hosszú évek után a Pécsi Napok színpadán lép fel a legendás Bikini együttes, akik magukkal hozzák legismertebb slágereiket és újabb dalaikat. A programon való részvétel ingyenes, azonban kizárólag védettségi igazolvánnyal látogatható. "Az önfeledt szórakozás garantált, hiszen az elmúlt negyven esztendő egyik legsikeresebb magyar rockzenekara érkezik a Pécsi Napokra!" - írják az esemény szervezői. A Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod!   

A Pécsi Napok további programjait ITT találod.