Bödőcs, Budapest Bár, Jávor Pál-monodráma - ezeket kínálja a ZSÖK

2020. augusztus 28. 17:05 2020. aug. 28. 17:05

Augusztus végén és szeptember első napjaiban sem maradunk program nélkül a Zsolnay Kulturális Negyedben és a ZSÖK-höz tartozó intézményekben: lesz Jávor-monodráma, Budapest Bár lemezbemutató koncert Péterfy Bori vendégségével, de Bödőcs Tibor is fellép majd. 

A Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. programajánlója szerint augusztus utolsó, és szeptember első napjaiban is izgalmas programokkal készül a Zsolnay Negyed és a ZSÖK-höz tartozó más intézmények. 

Szeptember elsején a Pannon Filharmonikusok Város napi Díszhangversenyt tartanak este 19 órától a Kodály Központban.

Szeptember 2-án Pécs-Veszprém. Európa Kulturális Fővárosai Magyarországon 2010-2023 címmel tartanak szimpóziumot a Művészetek és Irodalom Házában.

A program 10:30-tól indul a köszöntőkkel a staféta átadásával, ezen Péterffy Attila polgármester, Dr. Navracsics Tibor (a Veszprém-Balaton 2023 program kormánybiztosa), Dr. Páva Zsolt volt pécsi polgármester és Proga Gyula, Veszprém jelenelgi polgármestere vesznek részt. A felszólalások után pedig több aspektusból járják végig az EKF magyar vonatkozásait a felkért előadók, részletesen programot itt lehet találni.

Szeptember 2-án 18:30 és 20:30-as kezdéssel lép fel a Kodály Központban Bödőcs Tibor a Kolera a Vackor Csoportban című estjével.

Szeptember 3-án a Budapest Bár tart lemezbemutató koncertet a Kodály Központban este hét órától, a vendégük Péterfy Bori lesz. 

Szeptember 4-én a Pannon Filharmonikusok a Kodály Központban Újratervezés címmel állnak színpadra este 19 órától. 

Szeptember 5-én, ugyancsak 19 órától a Művészetek és Irodalom Házában egy Jávor Pál 1944-es hányattatásairól szóló monodrámát mutat be Szőke Zoltán színész, az előadást Pozsgai Zsolt írta és rendezte.

Emellett a szokásos szenior tánc, baba-mese-zene foglalkozás, világörökségi séták, kiállítások várják a nagyérdeműt a negyedben és másutt, ezekről bővebb információkat a negyed honalpján lehet találni a Programok menüpont alatt.

 

Címlapkép: Pécsi STOP

Forrás: Pécsi STOP