Csökkentett férőhelyek mellett novemberben három premierrel várja a nézőket a Pécsi Nemzeti Színház

2020. november 5. 13:54 2020. nov. 5. 13:54

A járványügyi szigorítás ellenére három produkció is készül a Pécsi Nemzeti Színházban, a bemutatók november 20-án, 21-én és 22-én lesznek. A romló járványhelyzet kapcsán a héten bevezetett szigorítás miatt csak minden harmadik széken lehet ülni a színházban, a páholyokban maximum két ember foglalhat helyet.

A Pécsi Nemzeti Színház a Facebook-oldalán tette közzé november 5-én,csütörtökön, hogy a kedd este bejelentett, szerdától már életbe is lépett szigorúbb járványügyi előírások miatt a teátrum nézőterein minden harmadik széken foglalhatnak helyet a nézők, a páholyokban maximum két fő ülhet (az ültetési rendhez kapcsolódóan szerdán is kiadott már egy közleményt a színházvezetés).

A csütörtöki közlés szerint a novemberi előadásokon érkezési sorrendben lehet elfoglalni a helyeket a szűkített nézőtéren, és az épületbe való belépéskor, az előadások alatt kötelező az orrot és szájat takaró maszkot viselni. Ugyancsak kötelező a másfél méteres védőtávolság betartása.

A járványhelyzet ellenére három produkció is készül a színházban, a művészek továbbra is arra készülnek, hogy a nézőknek felejthetetlen élményeket adjanak - áll a bejegyzésben.

Fekete Gábor főszereplésével készül a Kőműves Kelemen rockballada, melyet Nagy Viktor rendez a Nagyszínházban, bemutatója november 20-án lesz.

A Kamaraszínházban november 21-én mutatják be az Error című darabot, melynek szövegkönyvét a színészek improvizációinak felhasználásával a rendező, Funk Iván írja. 

Az N. Szabó Sándor teremben november 22-én A mi utcánk címmel Tar Sándor novellái alapján készült monodrámával Köles Ferenc lép a színpadra, az előadást Szabó Attila rendezi. 

 

Címlapkép: Facebook/Pécsi Nemzeti Színház

Forrás: Pécsi STOP