Csúszik a Bánk bán premierje a koronavírus miatt

2020. szeptember 23. 19:07 2020. szept. 23. 19:07

Pénteken lett volna a premierje a Bánk bán című előadásnak a Pécsi Nemzeti Színházban, ám az egyik külsős zenésznek pozitív lett a koronavírus-tesztje. A stábot megvizsgálták, mindenkinek két negatív eredménye született, ám a pénteki premiert vasárnapra halasztották a vizsgálatok okozta csúszás miatt. 

Szeptember 23-án, szerdán délután tette közzé a Facebook-oldalán a Pécsi Nemzeti Színház, hogy két nappal később, 25. péntek helyett 27-én vasárnap tartják meg a Bánk bán premierjét. 

Mint a bejegyzésben olvasható, 

"sajnos az egyik próbán részt vevő külsős zenész Covid-tesztje pozitív lett, emiatt a próbákat azonnal felfüggesztettük, és a Bánk bán stáb hatósági tesztelését kezdeményeztük. Hála a Baranya Megyei Kormányhivatal Pécsi Járási Hivatal Népegészségügyi Osztály és a Mentőszolgálat munkatársainak gyors és hatékony közreműködésének - melyet ezúton köszönünk! - mára a stáb két negatív teszttel rendelkezik, így a mai naptól folytatjuk a próbákat."

A próbanapok kiesése miatt azonban módosítani kellett a bemutató időpontját, amely így szeptember 27., vasárnap 17 órára került át. 

A színház tájékoztatása szerint a szeptember 25-re váltott jegyek automatikusan érvényesek a 27-ei időpontra, vagy pedig a pénztárban legkésőbb vasárnap 17 óráig más időpontra lehet azokat becserélni. 

A szeptember 26-ai előadásra váltott jegyek szintén más időpontra cserélhetők, a szabad helyek függvényében akár a 27-ei premierre is. Kérdés esetén a 72/512-669, vagy a 72/512-675 telefonszámokon, illetve a jegy@pnsz.hu emailcímen lehet keresni a közönségszervezési irodát. Azon nézőket, akik megadták telefonszámukat, a színház munkatársai fel fogják keresni.

A teljes bejegyzés itt olvasható:

 

Címlapkép: Illusztráció/Pécsi STOP

Forrás: Pécsi STOP