"Ébredj Magyarország" - összellenzéki kampánydalként futott végig a médián, most klip is készült hozzá - Nem semmi nevek vettek részt a forgatáson!

2021. szeptember 2. 17:45 2021. szept. 2. 17:45

Az előválasztás közeledtével talán az egyik leginkább fontos, és mindenkit foglalkoztató kérdés az, ki lesz a személy, akit az ellenzék harcba küld miniszterelnök-jelöltként a jelenlegi kormány és Orbán Viktorral szemben.

Az előválasztáson dől el, ki lehet majd az, aki megmérettetheti magát a 2022-es választásokon. Bár a legtöbben Karácsony Gergelyt tartják a legesélyesebbnek, - ezt talán az is alátámasztani látszik, hogy ő gyűjtötte össze elsőként a miniszterelnök-jelöltek indulásához szükséges húszezer ajánlást - de azért ne feledkezzünk meg a többiekről sem. Jakab Péter, Dobrev Klára, Márki-Zay Péter, Fekete-Győr András és Pálinkás József mind-mind egy élhetőbb, egységesebb Magyarországban hisznek, az ellenzéki összefogásnak pedig éppen az a lényege, bárki is lesz az induló, a cél közös. A Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod!     

Az összefogás jegyében korábban egy dal is íródott, ehhez pedig most egy videoklip is készült. A felvételen az ’56-os politikai elítélt, a humorista, az oktatási mozgalmár, a basszusgitáros és az orvos – közéleti személyiségek mellett a mindennapok emberei vállalják arccal, névvel, hogy egy jobb világot szeretnének.

Ez is érdekelhet: 

 

A Döntsük le a falakat című dal videoklipes változata nemrégiben került fel a legnagyobb videó megosztó portálra, a felvételen pedig olyan közéleti személyek láthatók, mint például Molnár Áron színész - a közélet-jobbító noÁr mozgalom arca - Molnár Piroska, Kossuth-díjas színésznő vagy éppen Jordán Tamás, a nemzet színésze. 

A dalról még júliusban írt a Magyar Hang, akik már akkor az ellenzéki pártok kampánydalaként utaltak a nótára. 

A dalt Bozsik Patrik és Orbán Adrienn éneklik, illetve bőgőzik a zenei életben csak Kanócként ismert Takács Roland Adrián, az Ocho Macho zenekar basszugitárosa.

A klip minden kétséget kizáróan arra törekszik, hogy a lehető legsokszínűbben mutassa meg a mindennapok embereit, hiszen a felvételen a hentes, a fodrász, a tanár és az ápoló mellett, közéleti személyek is megjelennek, akiknek egyetlen közös céljuk van: egy jobb, új világot remélnek, amit a kormányváltás hozhat el. Talán ez a dal legfőbb üzenete, hiszen nem számít, hogy színész, újságíró, zenész, tanár, fodrász, hentes vagy ápoló valaki, a lényeg az összefogás, az előítéletektől mentes összefogás, ahol egyetlen közös cél lebeg az érintettek szeme előtt. A Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod!     

A dal zenei producere egyébként a Hírklikk tulajdonosa, Wirth Zoltán, - aki a nótában dobosként is közreműködik - aki elmondta, "A zenész baráti körömben gondoltuk úgy, hogy írunk egy szívből jövő nótát arról, hogy változás kell" arról, hogy a dal összellenzéki kampánydal-e pedig csak így fogalmazott: "akkor lesz az, ha nagyon sok politikus egyformán akarja." - írta meg a Népszava. 

Mutatjuk a dalt, Neked, hogy tetszik? 

A dalban közreműködők: 

Bach Szilvia (humorista) Balogh Adrienn (kismama) Balogh Erika (fodrász) Báder Marika (énekes) Bogos Csabi (vlogger) Barta Éva (vállalkozó) Fullajtár Andrea (színész) Gergely Róbert (énekes) Herczeg Zoltán (divattervező) Iványi Gábor (lelkész) Jordán Tamás (a nemzet színésze) Márton Dorottya (SZFE-hallgató) Molnár Áron (színész) Molnár Piroska (a nemzet színésze) Nagy Bandó András (közíró) Németh Péter (újságíró) Mécs Imre (’56-so elítélt) Petrík Noémi (tanár) Bogos Csaba (vlogger) Szabó Kálmán (hentes) Szelényi Zoltán (orvos) Törley Kata (a Tanítanék Mozgalom egyik arca) Veres Katka (ápoló)

A 99 zenekar tagjai: Orbán Adrienn (ének) Bozsik Patrik (ének) Takács (Kanóc) Roland (basszusgitár) Wirth Zoltán (dob) Veres Gábor (vokál)

Címlapkép: Videorészlet, YouTube 

Forrás: Népszava/Pécsi STOP