Egy válogatásban, a pécsi elektronikus zenei képzés elmúlt 10 éve

2020. december 21. 14:51 2020. dec. 21. 14:51

A pécsi elektronikus zenei képzés elmúlt 10 éves időszakából állítottak össze egy retrospektív válogatást a dióbél kiadó jóvóltából.

A Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karán 2010 őszén indult, akkor az országban elsőként egy elektronikus zenei képzés, ami azóta minden évben egy új évfolyamot tud indítani. A tíz éves jubileumra tekintettel december 19-én megjelent egy olyan válogatás, amely a volt hallgatók egykori és mostani munkáit tartalmazza.

A válogatást Bolcsó Bálint, a képzés oktatója szerkesztette és így alakult ki a sorrend, ami 38 állomásból álló körutazásra kalauzolja a hallgatókat, ami során megismerhetik a képzésen résztvevő hallgatókat foglalkoztató hangzásvilágot.

A válogatásban szereplő alkotók:

Nagy Viktor, Késmárki Richárd, Ábrahám Attila, Bartha Márk, Molnár Megyeri Róbert, Frank, Kornél, Pap Ferenc, Kiss R. Barnabás, Zándoki András, Djindji Ergimen, Kiss Rajmund, Bencsik Gábor, Harsányi Miklós, Kelemen_Márton, Vincze Ferenc, Labus Máté, Végh Krisztián, Bánházi Alexandra Abigél, Krasz Ádám, Savanya Anna, Lázár Gábor, Majsai Németh Zsolt, Peták Kolos, Pap Márk, Nagy Roland, Pap Zoltán, Camara Issiaga, Varga Szabolcs, Lőrinczi Áron, Csomós Zoltán, Mikolai Martin, Irsik Bence, Koszecz Csaba, Mozsdényi Péter, Vasas Krisztián, Ollári Szabolcs, Borosi Gábor, és vendégünk Pietro Bardini egykori Erasmus-hallgató.

A grafikai tervezést és kivitelezést Móricz Ildikó és Gergić Ena tervezőgrafikus hallgatók végezték.

A kiadvány létrejöttét segíti, hogy Kovács Balázs, a szak vezetője az év során elkészített egy olyan gépet, amivel egy példányban is lehet készíteni hanglemezeket. A kiadót működtető Moiré Egyesület ezúton köszöni meg az Erősödő Civil Közösségek támogatását, hogy a kiadvány és a hozzá kapcsolódó háttértechnikai fejlesztés létrejöhetett.

 

Információ és aktuális hírek a következő weboldalakon találhatók:

https://diobelkiado.hu/index.php?spr=20&lang=hun ill. https://www.facebook.com/diobelkiado/

Forrás: Pécsi Tudományegyetem