Elhunyt Balog Tamás, a Persona Non Grata dobosa

2020. április 23. 16:42 2020. ápr. 23. 16:42

Hosszas betegség után április 23-án hunyt el a szigetvári zenész, akinek a megsegítéséért rengeteg zenész fogott össze közel egy éve, mikor kiderült, hogy súlyos beteg. 

Április 23-án, csütörtökön délelőtt jelentette be a szigetvári Persona Non Grata (PNG) zenekar a Facebook-oldalán, hogy dobosuk, Balog Tamás súlyos betegség után elhunyt. 

A zenész 1990-ben alapító tagja volt a szigetvári PNG-nek, amely a 2000-es évek elejére a leghősiesebb városból futott be nemcsak a hazai, de az európai underground szcénában is, rengeteget koncerteztek külföldi klubokban és hazai fesztiválokon is. 

Balog Tamás a zenekar 2016-os újjáalakulásában is részt vett, ám 2019 nyarán kiderült, hogy súlyos betegséggel küzd. Zenésztársai jótékonysági gyűjtést indítottak a részére, albumot is kiadtak, hogy családját el tudja tartani, válogatáslemezt adtak ki, képzőművészek pedig saját műveiket ajánlották fel, amelyek elárverezéséből is bevételhez juthatott családja.

A jótékonysági összefogásra született album borítója, amelyet Gróf Balázs készített - Fotó: Facebook/Persona Non Grata

Dr. Vass Péter, Szigetvár polgármestere a Szigetvárért Tisztességgel Facebook-oldalán jelezte, hogy úgy tudja, hogy a zenésztársak a koronavírus-járvány elmúltával jótékonysági koncertet fognak szervezni, amely bevételéből egykori zenésztársuk, barátjuk családját kívánják támogatni. 

A polgármester a bejegyzésben azt írta, ehhez az önkormányzat ingyenesen fog helyszínt biztosítani.

Forrás: Pécsi STOP